Κόσμος|12.12.2021 14:37

Google - Doodle: Αφιερωμένο στο Pho, το εθνικό πιάτο του Βιετνάμ

Newsroom

Στο Pho (φο), το εθνικό πιάτο του Βιετνάμ είναι αφιερωμένο το Κυριακάτικο doodle της google.

Το 2018, η 12η Δεκεμβρίου επιλέχθηκε ως η επίσημη ημέρα για τον εορτασμό του βιετναμέζικου Pho.

Τι είναι το pho

Πρόκειται για ένα φαγητό που σερβίρεται ως αρωματική σούπα γεμάτη με αλμυρό ζωμό, μαλακά νουντλς ρυζιού, φρέσκα βότανα και κρέας σε λεπτές φέτες

Αυτό που κάνει το pho να ξεχωρίζει είναι η προσεγμένη διαδικασία μαγειρέματος για την επίτευξη πολυεπίπεδων γεύσεων και ενός καθαρού ζωμού. Χρησιμοποιούνται συστατικά όπως καβουρδισμένο τζίντζερ, μαραθόσπορος, αστεροειδής γλυκάνισος και η κανέλα για τον σιγοβρασμένο ζωμό, ο οποίος χρησιμεύει ως βάση.

Αν και η ακριβής προέλευσή του φαγητού είναι άγνωστη, οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι το ph? γεννήθηκε στην επαρχία Nam Dinh του βόρειου Βιετνάμ μεταξύ του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα.

Ορισμένοι θεωρούν ότι το pho προέρχεται από τη λέξη phan, ένα πιάτο με ζυμαρικά με ρύζι. Οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν κονσομέ βοείου κρέατος για να φτιάξουν μια πρώιμη μορφή του ph? - ήταν μια απλή αλλά πολύ δημοφιλής σούπα με νουντλς που ονομάζεται xao trau που αποτελείται από βουβαλίσιο κρέας μαγειρεμένο σε ζωμό και φιδέ ρυζιού.

Σύμφωνα με την παράδοση το pho είναι ένα πιάτο πρωινού που πωλείται σε πάγκους street food, αλλά η κατανάλωση pho έχει μεταφερθεί σε καθημερινό comfort food.