Κόσμος|13.12.2021 17:55

Σοκ στην Ισπανία: Αυτοκτόνησε η ηθοποιός Βερόνικα Φορκέ, η «Κίκα» του Αλμοδόβαρ

Newsroom

Σοκ στην Ισπανία καθώς η διάσημη ηθοποιός Βερόνικα Κορκέ γνωστή μέσα από τις ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ με χαρακτηριστικότερη την «Κίκα», αυτοκτόνησε στο σπίτι της στη Μαδρίτη, όπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας. 

Γεννημένη στη Μαδρίτη το 1955, η Βερόνικα ήταν κόρη του σκηνοθέτη Χοσέ Μαρία Φορκέ και της συγγραφέα Κάρμεν Βάθκεθ-Βίγκο.

Πρόκειται για μία εκ των δημοφιλέστερων ηθοποιών του ισπανικού κινηματογράφου των δεκαετιών,  γνωστή επίσης για τους ρόλους της στις ταινίες «Μια ζωή ταλαιπωρία» και «Ματαντόρ» του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Η Βερόνικα Φορκέ έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο υπό τη διεύθυνση του πατέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1970, και είδε την καριέρα της να επιβραβεύεται με τέσσερα βραβεία Γκόγια: καλύτερης ηθοποιού (1988 και 1994 για την “Κίκα”) και καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου (1987 και 1988). Έπαιξε επίσης στο θέατρο και την τηλεόραση.

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Αντίο Βερόνικα Φορκέ. Δούλεψα πριν από μερικά χρόνια μαζί της και έχω την ανάμνηση μιας γλυκιάς και πνευματώδους γυναίκας και μιας πολύ καλής παρτενέρ. Αναπαύσου εν ειρήνη» 

Κίκα - Η ταινία για την οποία θα μείνει αξέχαστη η Βερόνια Φορκέ

Η Κίκα, μια φλύαρη, επιπόλαιη, αφελής και ματαιόδοξη αισθητικός, γνωρίζεται με τον αρραβωνιαστικό της, Ραμόν, επαγγελματία φωτογράφο και κρυφό ηδονοβλεψία, όταν αυτός παθαίνει μια κρίση νεκροφάνειας και εκείνη καλείται να καλλωπίσει το... πτώμα του. Την ίδια στιγμή, η Κίκα απατά τον Ραμόν με τον πατέρα του, Νίκολας, έναν αμερικάνο συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων τον οποίο ο Ραμόν δεν έπαψε ποτέ να θεωρεί υπαίτιο για την αυτοκτονία της μητέρας του

Πέδρο ΑλμοδόβαρΙσπανίααυτοκτονίαΑντόνιο Μπαντέραςθάνατος