Κόσμος|14.12.2021 09:15

Ινδονησία: Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Newsroom

Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ έπληξε τις ακτές του νησιού Φλόρες στην Ινδονησία, ωθώντας τις τοπικές αρχές να εκδώσουν προειδοποίηση για τσουνάμι σε περιοχές της μεγαλύτερης νησιωτικής χώρας του κόσμου. Η Ινδονησιακή Υπηρεσία Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής (BMKG) εξέδωσε έγκαιρη προειδοποίηση για τσουνάμι για τα νησιά Φλόρες και Λεμπάτα, με τις κοινότητες να συμβουλεύονται να «μείνουν μακριά από παραλίες και όχθες ποταμών» λίγο μετά την αναφορά του σεισμού γύρω στις 10:20 π.μ. ώρα (3:20 π.μ. GMT) την Τρίτη.

Ο σεισμός ταρακούνησε την περιοχή περίπου 112 χιλιόμετρα (70 μίλια) βόρεια της πόλης Maumere σε βάθος 18,5 χιλιομέτρων (11 μίλια). Το Maumere είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο νησί Flores και φιλοξενεί περίπου 85.000 ανθρώπους.

Αμέσως μετά τον σεισμό ακολούθησαν αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί. Ενώ η δόνηση φέρεται να προκάλεσε ορισμένους από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο τον Alfons Hada Betan, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών East Flores.

Ανακλήθηκε η προειδοποίηση για τσουνάμι

Οι αρχές της Ινδονησίας ανακάλεσαν την προειδοποίηση που είχαν εκδώσει νωρίτερα  για το ενδεχόμενο να χτυπήσει τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό 7,3 βαθμών ο οποίος σημειώθηκε νωρίτερα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση τρομοκράτησε πολλούς κατοίκους στο νησί Φλόρες, που έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους, πάντως μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε υλικές ζημιές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μετεωρολογικής και σεισμολογικής υπηρεσίας.

σεισμόςΙνδονησίατσουνάμι