Κόσμος|15.12.2021 10:00

Δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα: Αμερικανός πήρε βοήθημα για τον κορονοϊό 3,3 εκατ. δολάρια και τα σκόρπισε διασκεδάζοντας

Newsroom

Οι Τράπεζες των ΗΠΑ το φυσάνε και δεν κρυώνει... Άνδρας από το Τέξας κατηγορείται ότι εξαπάτησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ λαμβάνοντας 3,3 εκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια για την πανδημία και τα ξόδεψε σε ακίνητα, πολυτελή οχήματα και ιδιωτικά τζετ.

Κάποιες φορές είμαστε άδικοι με τον τόπο μας και τους ανθρώπους του… Γίνεται, για παράδειγμα, μια απάτη μια ατασθαλία σε δημόσιο οργανισμό και αβασάνιστα σπεύδουμε να σχολιάσουμε: «Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά»…

Κι όμως όσο υπάρχουν άνθρωποι, παντού θα γίνονται παρανομίες και πονηριές. Έγραφε ο Νίκος Τσιφόρος στα «Παιδιά της Πιάτσας»: «Τόσα εκατομμύρια κουτοί και δεν μπορούν να θρέψουν εμένα, έναν έξυπνο;»…

Κάτι τέτοιο σκέφτηκε ο Τεξανός Σκοτ Τζάκσον Ντέιβις, που έλαβε δάνεια ύψους 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων από πρόγραμμα προστασίας μισθοδοσίας, ισχυριζόμενος ότι χρειαζόταν τα χρήματα για να πληρώσει για τη «υψηλή μισθοδοσία» σε τρεις επιχειρήσεις του. Έπειτα από έρευνα αποκαλύφθηκε, ωστόσο, ότι οι εταιρείες του κυρίου Ντέιβις «είχαν ελάχιστους ή και καθόλου υπαλλήλους, με ασήμαντο έως μηδενικό μισθολόγιο!

Παλίος γνώριμος των Αρχών

Οι Αρχές ανακάλυψαν επίσης ότι ο Ντέιβις είχε παραδεχτεί στο παρελθόν την ενοχή του για κακουργηματική απάτη - μια λεπτομέρεια που «ξέχασε» να αναφέρει στην αίτησή του για το δάνειο. Ο Ντέιβις συνελήφθη την Τρίτη με την κατηγορία της τραπεζικής απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αφού «ξόδεψε μεγάλο μέρος των κεφαλαίων του δανείου σε ταξίδια με ιδιωτικά τζετ, ακίνητα και πολυτελή οχήματα», σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
«Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέγιστη συνολική ποινή φυλάκισης 30 ετών για κάθε κατηγορία τραπεζικής απάτης, 20 χρόνια φυλάκισης για κάθε κατηγορία απάτης και 10 χρόνια φυλάκισης για κάθε κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», δήλωσαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κι άλλοι πιο πριν...

Ο Ντέιβις δεν είναι ο πρώτος Τεξανός που αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη με χρήματα μέσω του προγράμματος ανακούφισης από την πανδημία στις ΗΠΑ.
Ο Λι Πράις, 29 χρονών, κατηγορήθηκε για απάτη μέσω τραπεζών, μεταξύ άλλων εγκλημάτων πέρυσι, αφού απέκτησε 1,6 εκατομμύρια δολάρια μέσω δόλιων αιτήσεων ανακούφισης από την Covid-19. Ο Πράις ξόδεψε τα χρήματα σε ακίνητα, στην αγορά σπορ αυτοκινήτου και μάλιστα Lamborghini, σε κοσμήματα και στρίπερ, πριν τον πιάσουν και τον καταδικάσουν σε πάνω από εννέα χρόνια φυλάκιση.

Εδώ, στη «χώρα της αρπαχτής» ακόμα δεν έχουμε ακούσει για τέτοιου είδους απάτες. Βέβαια όταν οι Έλληνες έστηναν απάτες, οι Τεξανοί έτρωγαν βελανίδια, ε; Ακόμα θυμόμαστε τον καπετάν Γιάννη Γκούρα από τη Στερεά Ελλάδα, που ενώ ήταν επικεφαλής οµάδας 3.000 ενόπλων το 1821, έπαιρνε µισθούς και τρόφιµα για 12.000 άνδρες!

ΤέξαςΗΠΑτράπεζεςΚορονοϊόςαπάτη