Κόσμος|15.12.2021 17:11

Το 2021 σε εικόνες: Όταν η αστυνομία παρεμβαίνει σε κορονοπάρτι στις Βρυξέλλες

Newsroom

Το ethnos.gr ξετυλίγει το νήμα 2021 σε μια Ανασκόπηση που παρουσιάζει καθημερινά τις πιο δυνατές στιγμές χρόνου που φεύγει μέσα από τις εικόνες που συγκλόνισαν και συνθέτουν το παζλ της χρονιάς που φεύγει. 

Οι φωτορεπόρτερ του Associated Press ενός από τα παλαιότερα και σημαντικότερα φωτογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως αποτυπώνουν μέσα από τον φακό τους εικόνες που ανατριχιάζουν και φτιάχνουν την ανασκόπηση του 2021.

Όταν η αστυνομία παρεμβαίνει σε κορονοπάρτι στις Βρυξέλλες

Μεγαλύτερη από ποτέ ήταν η επιθυμία του κόσμου για επιστροφή στην κανονικότητα την άνοιξη. Μετά από τον δεύτερο χειμώνα σε lockdown, με τις πρώτες καλές μέρες το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου να βρεθεί, ξανά, έξω, και να διασκεδάσει με πλήθος ανθρώπων. Οι περιορισμοί, όμως, στις μετακινήσεις, τις συγκεντρώσεις και τα εμπορικά καταστήματα δεν είχαν ακόμα αρθεί.

Και κάπως έτσι, μπήκε στο λεξιλόγιό μας, η λέξη «κορονοπάρτι». Πολύ συχνά υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας, με επιβολή προστίμων – μέχρι και συλλήψεις σε διοργανωτές και θαμώνες. Τον περασμένο Απρίλιο, σε πάρκο των Βρυξελλών, σε ένα πάρτι που ξεκίνησε ως πρωταπριλιάτικη φάρσα, η κατάσταση ξέφυγε και η αστυνομία παρενέβη με αύρες, προσπαθώντας να απομακρύνει το συγκεντρωμένο πλήθος με τη ρίψη νερού. Στη φωτογραφία του Francisco Seco, θαμώνας του πάρτι, κρύβεται πίσω από δέντρο στο  Bois de la Cambre για να αποφύγει το νερό – ενδεχομένως και τη σύλληψη.

ΚορονοϊόςκορονοπάρτιΑνασκόπηση 2021επεισόδιαΒρυξέλλες