Κόσμος|16.12.2021 17:29

Ερντογάν: Είχε τηλεδιάσκεψη με τον Έλον Μασκ - Συζήτησαν για ηλεκτρικά οχήματα, επενδύσεις και δορυφόρο

Μαρία Ζαχαράκη

Τηλεδιάσκεψη με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και CEO της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας στη συνάντηση συζητήθηκαν προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με τις εταιρείες που διευθύνει ο Μασκ σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στις δορυφορικές και διαστημικές τεχνολογίες.

Επί τάπητος τέθηκαν επίσης και τα θέματα των ηλεκτρικών οχημάτων και της ψηφιακής οικονομίας και αξιολογήθηκαν οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις και τα βήματα για τη βελτίωση της υφιστάμενης συνεργασίας.

Συζητήθηκαν επίσης βήματα που μπορούν να γίνουν από κοινού όσον αφορά τις μπαταρίες λιθίου του τουρκικού εγχώριου ηλεκτρικού οχήματος TOGG.

Ερντογάν και Μασκ μίλησαν και για εκτόξευση τουρκικού δορυφόρου στο διάστημα

Ερντογάν και Μασκ μίλησαν επίσης για την εκτόξευση του δορυφόρου TURKSAT 5-B στο διάστημα, μετά τον δορυφόρο TURKSAT 5-A που εκτοξεύτηκε τον Ιανουάριο με πύραυλο της SpaceX.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστησε την προσοχή και σε άλλα έργα που υλοποιεί η Τουρκία στο πλαίσιο του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος της.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνSpaceXΤουρκίαElon MuskTesla