Κόσμος|18.12.2021 09:30

Κορονοϊός: Πάρτι για την Taylor Swift μετατράπηκε σε εστία υπερμετάδοσης με δεκάδες κρούσματα

Newsroom

Ένα πάρτι για το άλμπουμ της Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας μετατράπηκε σε εστία υπερμετάδοσης, με τις αρχές να εκδίδουν επείγουσα προειδοποίηση αφού το πάρτι συνδέθηκε δεκάδες κρούσματα κορονοϊού.

Σε προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία που εκδόθηκε την Πέμπτη, το Υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί για έναν «χώρο ανησυχίας» στο Σίδνεϊ που συνδέεται με τουλάχιστον 97 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι όποιος παρακολούθησε το «On Repeat: Taylor Swift Red Party» στο Metro Theatre από τις 9 μ.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου θεωρείται «στενή επαφή» με κρούσμα κορονοϊού και «πρέπει να εξεταστεί αμέσως και να απομονωθεί για 7 ημέρες».

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι είναι πιθανό τουλάχιστον ορισμένα από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν να είναι από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Το υπουργείο ζητά επίσης από όλες τις επαφές των ατόμων που συμμετείχαν στην εκδήλωση να εξεταστούν και να μπουν σε καραντίνα έως ότου λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα όλοι στο νοικοκυριό.

Τα κρούσματα στη Νέα Νότια Ουαλία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες.

ΚορονοϊόςTaylor SwiftΤέιλορ ΣουίφτΑυστραλίαμετάλλαξη Όμικρον