Κόσμος|20.12.2021 23:13

Φαίκ Οζτράκ: Οι Έλληνες και οι Βούλγαροι –χάρη στον Ερντογάν- έχουν κυριεύσει την Αδριανούπολη

Μαρία Ζαχαράκη

Ο εκπρόσωπος του CHP, Φαίκ Οζτράκ, έβαλε κατά του Ερντογάν και πάλι μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος που η χώρα ρημάζεται και λεηλατείται από τους ξένους λόγω της χαμηλής αξίας της λίρας.

«Όσοι έρχονται από Ελλάδα και Βουλγαρία κυριεύουν την Αδριανούπολη, τις Σαράντα Εκκλησιές και τη Ραιδεστό για να εκμεταλλευτούν την αποσύνθεση του εθνικού μας νομίσματος. Τα λιμάνια μας, οι τελευταίες στρατηγικές εγκαταστάσεις που μας απέμειναν, διαφημίζονται προς πώληση στους σεΐχηδες του Κόλπου.

Δύο είδη ουρών εμφανίστηκαν στη χώρα. Των παιδιά αυτής της χώρας, που περιμένουν με τις ώρες το χειμώνα για φτηνό ψωμί στο χιόνι. Και η ουρά όσων έρχονται από τη Βουλγαρία για να λεηλατήσουν τις αγορές, την ώρα που η τουρκική λίρα έχει γίνει γραμματόσημο.

Σε τρεις μήνες, το νόμισμά μας έχασε το 51% της αξία του έναντι του δολαρίου. Οι ΗΠΑ ή ο γαμπρός απέλυσαν το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας; Ποιος επιτίθεται σε ποιον; Ο μόνος που έχει πλουτίσει τα τελευταία 20 χρόνια είναι το παλάτι και ΣΙΑ. Υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος για όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία 20 χρόνια και αυτός είναι ο Ερντογάν», δήλωσε.

Στιβ Χάνκε - Οικονομολόγος κατά Ερντογάν

«Ο Ερντογάν υποσχέθηκε να μειώσει τον πληθωρισμό της Τουρκίας στο 4%. Πρέπει να ονειρεύεται. Σήμερα, μετρώ τον πληθωρισμό της Τουρκίας στο 137,76%, 6 φορές πάνω από τον ψεύτικο επίσημο ποσοστό. Στον πραγματικό κόσμο, τα επιτόκια ακολουθούν τον πληθωρισμό».

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάντουρκική λίρα