Κόσμος|21.12.2021 16:06
Τουρκία: Θα απολυθεί κι ο νέος υπουργός Οικονομικών;
Μαρία ΖαχαράκηΑυξάνονται οι αντιδράσεις κατά του νέο-διορισθέντος υπουργού Οικονομικών, Νουρεντίν Νεμπάτι, εντός του AKP, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απομάκρυνσή του σχολιάζει ο έγκριτος Τούρκος δημοσιογράφος, Μουράτ Γετκίν.
Οι λόγοι πίσω από τις αντιδράσεις κατά του Τούρκου ΥΠΟΙΚ είναι ότι:
- Σε μια συνάντηση με επενδυτές, αντί να στηρίξει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για «ξένες δυνάμεις», ο Νεμπάτι μίλησε για «δυσπιστία» προς την κυβέρνηση.
- Υποβάθμισε την ανησυχία εκατομμυρίων ανθρώπων για την οικονομία
- Ο αδελφός του Νεμπάτι, Σεϊντουλάχ Νεμπάτι, προέβλεψε ότι το επιτόκιο θα μειωνόταν κατά 1 μονάδα μία ημέρα πριν από την απόφαση της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας, που σημαίνει ότι είχε εσωτερική πληροφόρηση, με αποτέλεσμα κάποιοι να κερδοσκοπήσουν με αυτή την ανακοίνωσή του.
Διαβάστε ακόμη
- Χωρίς αποκωδικοποιητή: Η τιμή στη νέα πλατφόρμα Αλαφούζου και οι εκπλήξεις που φέρνει
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον Άγιο Παντελεήμονα: Άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ σε καφετέρια
- Βιβλική καταστροφή Νεπάλ: 160 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες - Ερευνάται αν προκλήθηκαν από κατάρρευση παγετώνα
- Θρίλερ με 46χρονο Γάλλο που ταξίδευε με βαν από Πάτρα για Μπάρι - Μετέφερε πυραύλους Akeron