Κόσμος|22.12.2021 22:13

To 2021 σε εικόνες: To σοκαριστικό τρακάρισμα Χάμιλτον - Φερστάπεν στη Μόντσα

Newsroom

Το ethnos.gr ξετυλίγει το νήμα 2021 σε μια Ανασκόπηση που παρουσιάζει καθημερινά τις πιο δυνατές στιγμές χρόνου που φεύγει μέσα από τις εικόνες που συγκλόνισαν και συνθέτουν το παζλ της χρονιάς που φεύγει. 

Οι φωτορεπόρτερ του Associated Press ενός από τα παλαιότερα και σημαντικότερα φωτογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως αποτυπώνουν μέσα από τον φακό τους εικόνες που ανατριχιάζουν και φτιάχνουν την ανασκόπηση του 2021.

Η σοκαριστική σύγκρουση Χάμιλτον - Φερστάπεν στη Μόντσα

Ο φακός του Luca Bruno αποτυπώνει τοτρομερό τρακάρισμα είχαν ο Λιούις Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν στο γκραν πρι της Μόντσα για το πρωτάθλημα της Formula 1.

Οι διεκδικητές του τίτλου είχαν μια μεγάλη μονομαχία που έφερε δίπλα - δίπλα τα μονοθέσιά τους. Κι αφού κανείς από τους δύο δεν πάτησε φρένο, είχαν ένα δυνατό τρακάρισμα που λίγο έλειψε να τραυματίσει σοβαρά τον Βρετανό πιλότο. 

Το ατύχημα έγινε στο σικέιν μετά την έξοδο απ' τα πιτς.

Από εκεί βγήκε καθυστερημένα ο Χάμιλτον, ενώ από την ευθεία ερχόταν με ταχύτητα ο Φερστάπεν με αποτέλεσμα στην πρώτη στιγμή να έχουν επαφή.

Λόγω της σύγκρουσης, η φόρμουλα του Φερστάπεν κυριολεκτικά σκαρφάλωσε πάνω απ' αυτή του Χάμιλτον, ο οποίος οριακά δεν χτύπησε από τη ρόδα του Φερστάπεν που πέρασε ξυστά από το κεφάλι του.

Το roll-bar της Mercedes διαλύθηκε, ενώ για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πόσο σημαντικά είναι τα Halo (το υπερυψωμένο σημείο του οχήματος πίσω απ' το κεφάλι του πιλότου) για την ασφάλεια των οδηγών. 

Ο Χάμιλτον γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στο Halo.

Formula 1Λιούις ΧάμιλτονHaloΜαξ Φερστάπεν