Κόσμος|22.12.2021 22:42

Κορονοϊός - Βέλγιο: Συνελήφθη πριν κάνει την 9η δόση εμβολίου

Newsroom

Άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής σε εμβολιαστικό κέντρο κοντά στο Σαρλερουά του Βελγίου, ενώ ετοιμαζόταν να λάβει την ένατη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους συνειδητοποίησαν ότι τον είχαν ξαναδεί και έπειτα από έρευνα κατέληξαν ότι είχε εμβολιαστεί ήδη οκτώ φορές με διαφορετικές ταυτότητες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «L' Avenir».

Εκτιμάται ότι έλαβε αμοιβή από εκείνους, στη θέση των οποίων εμβολιάστηκε.

Ανάλογος συναγερμός και στην Ελλάδα 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογος συναγερμός είχε σημάνει προ ολίγων ημερών και στην Ελλάδα καθώς άνδρας επιχείρησε να εμβολιαστεί για λογαριασμό άλλου προσώπου έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συγκεκριμένα 27χρονος άνδρας έδωσε την ταυτότητά του και 25 ευρώ σε τοξικομανή προκειμένου να εμβολιαστεί στη θέση του και εκείνος να λάβει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι από την πρώτη στιγμή που είδαν τον άνδρα μέσα στο εμβολιαστικό κέντρο υποψιάστηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο άνδρας ήταν 35 ετών και η ταυτότητα που είχε μαζί του ανέφερε πως ήταν μόλις 27.

Οι υγειονομικοί σταμάτησαν αμέσως τη διαδικασία εμβολιασμού και κάλεσαν την Άμεση Δράση. Όταν οι Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο ρώτησαν τον άνδρα τι ακριβώς συμβαίνει και εκείνος παραδέχτηκε πως είχε δεχθεί το χρηματικό αντίτιμο των 25 ευρώ για να εμβολιαστεί.

ΚορονοϊόςεμβόλιοσύλληψηΒέλγιο