Κόσμος|26.12.2021 10:03

«Ήταν πλάκα» λέει τώρα ο Αμερικανός που έβρισε on air τον Τζο Μπάιντεν

Newsroom

«Ήταν ένα αστείο» δήλωσε ο Τζάρεντ Σμεκ, ο πατέρας τεσσάρων παιδιών από το Όρεγκον που εξύβρισε... καμουφλαρισμένα τον πρόεδρο της Αμερικής Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων τηλεφωνημάτων σε τυχαία πρόσωπα στις ΗΠΑ που κάνει ο πρόεδρος την παραμονή των Χριστουγέννων για να ευχηθεί χρόνια πολλά.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με τη σύζυγό του Τζιλ παρακολουθούσαν τη βόλτα του Άγιου Βασίλη στις ΗΠΑ μέσω του δικτύου Νorad και συνδέονταν τηλεφωνικά με διάφορους πολίτες σε όλη την επικράτεια. Όταν ο Άγιος Βασίλης περνούσε πάνω από το χιονισμένο Όρεγκον στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου βρέθηκε ο Τζάρεντ Σμεκ, πατέρας τεσσάρων παιδιών για να ανταλλάξει ευχές με το προεδρικό ζεύγος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αφού μίλησε για λίγο με τα παιδιά, τα οποία ρώτησε τι δώρα ήθελαν και κατόπιν τα παρότρυνε να κοιμηθούν νωρίς, ο κ. Μπάιντεν αντάλλαξε μερικές κουβέντες με τον πατέρα, υπογραμμίζοντας πως και οι δυο τους έχουν γιους που τους λένε Χάντερ.

Κλείνοντας τη συνδιάλεξη, ο αμερικανός πρόεδρος ευχήθηκε «καλά Χριστούγεννα» στον συνομιλητή του. Ο τελευταίος απάντησε «σας εύχομαι κι εσάς ευτυχισμένα, καλά Χριστούγεννα» προτού κλείσει με τη φράση «Let's go Brandon».


«"Let's go Brandon", σύμφωνοι», αποκρίθηκε ο κ. Μπάιντεν, χωρίς να αντιδράσει σε αυτή την κωδικοποιημένη φράση, η οποία στην πραγματικότητα σημαίνει «Fuck you Biden» («Μπάιντεν, άντε γ...»).

Ο Σμεκ δήλωσε πως δεν μετανιώνει καθόλου αυτό που έκανε, δεν είναι υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά δηλώνει απογοητευμένος από τις πολιτικές Μπάιντεν και πρόσθεσε πως αισθάνεται πως τώρα δέχεται απειλές και το δικαίωμά του να εκφράζεται ελεύθερα.

«Στο τέλος της ημέρας, δεν έχω τίποτα εναντίον του κ. Μπάιντεν, αλλά είμαι απογοητευμένος επειδή πιστεύω ότι μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά», δήλωσε ο πατέρας τεσσάρων παιδιών.

«Φαίνεται ότι είναι ένας εγκάρδιος τύπος. Δεν υπάρχει καμία εχθρότητα ή κάτι τέτοιο. Ήταν απλώς ένα αθώο αστείο για να εκφράσω και το θεόσταλτο δικαίωμά μου να εκφράζω την απογοήτευσή μου με αστείο τρόπο... Τον αγαπώ όπως αγαπώ οποιονδήποτε άλλο αδελφό ή αδελφή», συμπλήρωσε σύμφωνα με τη NewYorkPost.

ΗΠΑΧριστούγενναΤζο Μπάιντεν