Κόσμος|26.12.2021 22:18

Εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν: Ως αγνοούμενη την αντιμετωπίζει η Σκότλαντ Γιαρντ

Newsroom

Εξακολουθεί να αναζητά ίχνη της Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 από το δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε με την οικογένειά της στην Πορτογαλία, η ομάδα της Σκότλαντ Γιαρντ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mail. Σύμφωνα με αυτό, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, παρά την επιμονή των γερμανικών αρχών ότι πρόκειται για δολοφονία, αντιμετωπίζει την υπόθεση εξαφάνισης ως «έρευνα επί αγνοούμενου προσώπου».

Η επιχείρηση εντοπισμού της Μαντλίν, με την ονομασία «Grange», συνεχίζεται από τις βρετανικές αρχές, οι οποίες εικάζουν ότι το κορίτσι μπορεί να είναι ακόμα ζωντανό. Από το υπουργείο εσωτερικών της χώρας έχει δοθεί το ποσό των 350.000 λιρών για τη χρηματοδότησή της. Ωστόσο, από το 2020, οι γερμανικές αρχές εκφράζουν την βεβαιότητα ότι η μικρή Μαντλίν απήχθη και δολοφονήθηκε από τον καταδικασμένο 43χρονο παιδόφιλο, Κρίστιαν Μπρούκνερ.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007, η Μαντλίν ΜακΚαν εξαφανίστηκε από το θέρετρο της Πράια ντα Λουζ, στην πορτογαλία, όπου περνούσε τις διακοπές με την οικογένειά της. Η μικρή ήταν τότε 3 χρονών. Λίγο μετά τις 20.30, εκείνο το βράδυ, τη Μαντλίν και τα δίδυμα αδέρφια της έβαλαν για ύπνο οι γονείς τους οι οποίοι, στη συνέχεια, πήγαν για δείπνο με φιλικό τους ζευγάρι στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, 55 μέτρα μακριά. Γύρω στις 22.00, η μητέρα της, τσέκαρε στο δωμάτιο να δει ότι τα παιδιά είναι καλά, και συνειδητοποίησε ότι η Μαντλίν έλειπε.

Σκότλαντ ΓιαρνταγνοούμενηεξαφάνισηΜαντλίν ΜακΚαν