Κόσμος|29.12.2021 21:27

Το 2021 σε εικόνες: Το άδειο καρουζέλ περιμένει τους αναβάτες του στο Μοντεβιδέο

Newsroom

Το ethnos.gr ξετυλίγει το νήμα 2021 σε μια Ανασκόπηση που παρουσιάζει καθημερινά τις πιο δυνατές στιγμές χρόνου που φεύγει μέσα από τις εικόνες που συγκλόνισαν και συνθέτουν το παζλ της χρονιάς που φεύγει. 

Οι φωτορεπόρτερ του Associated Press ενός από τα παλαιότερα και σημαντικότερα φωτογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως αποτυπώνουν μέσα από τον φακό τους εικόνες που ανατριχιάζουν και φτιάχνουν την ανασκόπηση του 2021.

Εν μέσω πανδημίας το άδειο καρουζέλ στο Μοντεβιδέο περιμένει τους αναβάτες του

Η Ουρουγουάη αντιμετώπισε με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά, με το δεύτερο κύμα και τις μεταλλάξεις που αυτό έφερε, οι αντοχές της δοκιμάστηκαν. Τους τελευταίους μήνες η μικρή, λατινοαμερικανική χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων ανά κάτοικο στον κόσμο, παρότι, αυτή την περίοδο, τα ποσοστά ακολουθούν φθίνουσα πορεία. Την 1η Νοεμβρίου, η Ουρουγουάη άνοιξε τα σύνορά της στους διεθνείς επισκέπτες, για πρώτη φορά, μετά τον Μάρτιο του 2020.

Στην φωτογραφία της Matilde Campodonico για το Associated Press, εν μέσω lockdown, ένα άδειο καρουζέλ στο Μοντεβιδέο, την πρωτεύουσα της χώρας, περιμένει τους αναβάτες του.  

ΟυρουγουάηΑνασκόπηση 2021