Κόσμος|02.01.2022 18:00

Μετάλλαξη Όμικρον: Ανησυχία Φάουτσι για τις νοσηλείες - «Ακόμα υπάρχει κίνδυνος για το σύστημα υγείας»

Newsroom

Ο κίνδυνος για την αύξηση των νοσηλειών είναι ορατός εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον σε ολόκληρο τον κόσμο, τόνισε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι, ακόμα κι αν τα πρώτα δείχνουν πως το εν λόγω στέλεχος είναι λιγότερο επώδυνο.

«Η μόνη δυσκολία είναι ότι όταν έχεις τόσες πολλές μολύνσεις, ακόμη και αν ο ρυθμός των νοσηλειών είναι χαμηλός με την Όμικρον, σε σύγκριση με την Δέλτα, υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος να υπάρξει αύξηση στις νοσηλείες με συνακόλουθη επίπτωση στο σύστημα υγείας» δήλωσε ο Φάουτσι, σε μία συνέντευξή του στο CNN.

Τι είπε για το εμβόλιο στα παιδιά

Αναφερόμενος στο εμβόλιο για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, ο Αμερικανός επιστήμονας είχε πει ότι θα χρειαστούν «τουλάχιστον δύο μήνες» μέχρι να λάβει έγκριση.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο CNBC, o Φάουτσι εκτίμησε πως η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στις ΗΠΑ αναμένεται να έχει κορυφωθεί ως τα τέλη Ιανουαρίου.

«Θα έλεγα ότι, δεδομένου του μεγέθους της χώρας μας και των διαφορών μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, είναι πιθανό η κορύφωση να επέλθει έπειτα από τουλάχιστον δύο εβδομάδες, πιθανότατα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου».

ΚορονοϊόςΆντονι Φάουτσινοσηλείαμετάλλαξη Όμικρον