Κόσμος|03.01.2022 13:02

Νέα πρόκληση για την Evergrande – Αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της

Newsroom

Σε αναστολή της μετοχής της προχώρησε σήμερα η κινεζική Evergrande, αναμένοντας την ανακοίνωση «εσωτερικών πληροφοριών», όπως δήλωσε η εταιρεία ακινήτων, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

Η πιο χρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο

Η Evergrande είναι ευρέως γνωστή για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αφού δεν μπορεί να αποπληρώσει οφειλές της που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, περιλαμβανομένων σχεδόν 20 δισ. δολαρίων από διεθνή ομόλογα που οι οίκοι αξιολόγησης θεώρησαν τον περασμένο μήνα ότι έχει αθετήσει. καθώς δεν προχώρησε στις σχετικές πληρωμές.

Παράλληλα, η κινεζική εταιρεία την περασμένη εβδομάδα αμέλησε την πληρωμή νέων τοκομεριδίων, αξίας 255 εκατ. δολαρίων. Γι' αυτές ωστόσο υπάρχει περίοδος χάριτος 30 ημερών.

Την ίδια ώρα, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η κυβέρνηση της κινεζικής νήσου Χαϊνάν διέταξε την Evergrande στις 30 Δεκεμβρίου να κατεδαφίσει τα 39 οικιστικά κτίριά της μέσα σε 10 ημέρες, λόγω παρανομιών στην κατασκευή τους.

Τα εν λόγω κτίρια εκτείνονταν σε 435.000 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που επικαλούνταν μία επίσημη σύσταση στη μονάδα της Evergrande στη Χαϊνάν.

Η Evergrande ανέφερε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 26 Δεκεμβρίου ότι οι εργασίες είχαν ξαναρχίσει στο 92% των έργων της.

Όπως σημειώνουν οι FT, το Σαββατοκύριακο, το Cailian, ένα κινεζικό μέσο ενημέρωσης, ανέφερε ότι η Evergrande είχε λάβει εντολή να κατεδαφίσει 39 κτίρια μέσα σε 10 ημέρες, επειδή η πολεοδομική της άδεια είχε ληφθεί παράνομα και είχε ανακληθεί.

Κίναακίνηταμετοχήειδήσεις τώραEvergrande