Κόσμος|04.01.2022 16:41

Μπαχτσελί προς Κιλιτσντάρογλου: «Να ζητήσεις συγνώμη από τον Αλλάχ!»

Μαρία Ζαχαράκη

«Να ζητήσει συγνώμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» απαίτησε σήμερα ο εθνικιστής ηγέτης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, καθώς ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος –σύμφωνα με τον αρχηγό του ΜΗΡ- «προέβη σε μία φτηνή, ξεπερασμένη ύβρη απέναντι στο Κοράνι», αποκαλώντας τα μαθήματα του ευαγγελίου του Ισλάμ που γίνονται στα σχολεία «μεσαιωνική νοοτροπία».

«Είτε δεν γνωρίζει τον Μεσαίωνα, είτε δεν γνωρίζει το Κοράνι. Το κλασικό και στερεότυπο στυλ του CHP έχει υποτροπιάσει», δήλωσε ο εταίρος του Ερντογάν, ζητώντας στη συνέχεια από τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος να ζητήσει συγνώμη για τον αντιπρόεδρό του.

«Η πίστη είναι πράξη χάρης, είναι δώρο από τον Αλλάχ. Το να πιστεύει κανείς ή όχι είναι κάτι που ο καθένας ορίζει μόνος του. Ωστόσο, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να πει λέξη για τη θρησκεία μας. Αναμένουμε από τον πρόεδρο του CHP να ζητήσει αμέσως συγγνώμη από το αγαπημένο μας έθνος και να ζητήσει συγχώρεση από τον Αλλάχ για αυτήν την ασεβή, ξεδιάντροπη κουβέντα. Δεν ξέρουν τί εστί θρησκεία, δεν ξέρουν τί εστί θρησκευτική αρχή.

Είθε ο Αλλάχ να προστατεύσει το έθνος μας και τη χώρα μας από αυτούς. Η απόπειρα συκοφαντίας του Κορανίου είναι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτίες ενός κακορίζικου και ανίκανου φαφλατά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαχτσελί.

«Πυρά» και κατά Ιμάμογλου

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν τα «έβαλε» ωστόσο και με το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, επειδή «δυσφημεί» -κατά την έκφρασή του- τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κι επειδή «καλύπτει τρομοκράτες.

«Αποτελεί διοικητικό κατόρθωμα που το υπουργείο Εσωτερικών κατάφερε να λειτουργεί τον μηχανισμό ελέγχου και να διαπιστώσει ότι 557 από τα άτομα που προσελήφθησαν στο δήμο της Κωνσταντινούπολης φέρονται να έχουν σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Αυτοί που ενοχλούνται από αυτό, αυτοί που προσπαθούν να δυσφημήσουν τον υπουργό Εσωτερικών μας, αυτοί οι ξεδιάντροποι και οι αδιόρθωτοι θρασείς είναι οι ενάντιοι της Τουρκίας, οι κρυπτο-εχθροί του τουρκικού έθνους», δήλωσε υπονοώντας τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Δεν θα έπρεπε να είχε ρωτήσει ο δήμαρχος ποιος προσλαμβάνεται και ποιος όχι; Αν δεν ρώτησε, είναι ένοχος. Ξέρει, αλλά αν σιωπά από φόβο για το φιλο-κουρδικό κόμμα HDP, εξακολουθεί να είναι ένοχος. Αν δεν έχει ιδέα, είναι πιο επικίνδυνο, τότε είναι εγκληματίας κατά συρροή. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είναι υπεύθυνος σε κάθε περίπτωση», είπε προειδοποιώντας για παραπομπή του Ιμάμογλου στη δικαιοσύνη. «Εάν το έγκλημα διαπιστωθεί και οι εγκληματίες εντοπιστούν, το επόμενο στάδιο είναι τα δικαστήρια», δήλωσε.

ειδήσεις τώραΚεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΝτεβλέτ ΜπαχτσελίΤουρκία