Κόσμος|05.01.2022 13:50

ΗΠΑ: Συνελήφθη καθηγήτρια βιολογίας που εμβολίασε 17χρονο μαθητή στο σπίτι της

Newsroom

Μια καθηγήτρια βιολογίας σε σχολείο της Νέας Υόρκης χωρίς επίσημα ιατρικά προσόντα συνελήφθη επειδή φέρεται να έκανε εμβόλιο Covid σε μαθητή της στο σπίτι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Laura Russo χορήγησε τη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στο σπίτι της, παρόλο που δεν είχε καμία νόμιμη άδεια να κάνει εμβόλια ή τη συγκατάθεση των γονέων του αγοριού.

Η κ. Russo, 54 ετών, η οποία διδάσκει βιολογία, συνελήφθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μπορεί να αντιμετωπίσει τέσσερα χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, το 17χρονο αγόρι φέρεται να ήθελε το εμβόλιο.

Οι ενέσεις μπορεί να αποβούν επικίνδυνες αν χορηγηθούν εσφαλμένα. Οι γιατροί και οι εξουσιοδοτημένοι ιατρικοί υπάλληλοι πρέπει να επαληθεύουν ότι ένα εμβόλιο δεν είναι πλαστό ή ληγμένο. Οι ασθενείς θα πρέπει επίσης να ερωτώνται για το ιατρικό τους ιστορικό και να παρακολουθείται η αντίδρασή τους μετά το εμβόλιο.

«Θα γίνεις καλά, ελπίζω.Ορίστε. Εμβόλιο στο σπίτι»

Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν είναι σαφές πώς η κ. Russo απέκτησε το υποτιθέμενο εμβόλιο Covid ή ποιας εταιρείας σκεύασμα είναι. Επί του παρόντος, το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech είναι το μόνο εγκεκριμένο για Αμερικανούς κάτω των 18 ετών. Το βίντεο από το περιστατικό στο Λονγκ Άιλαντ φαίνεται να δείχνει την κα Russo να λέει στον έφηβο: «Θα γίνεις καλά, ελπίζω.Ορίστε. Εμβόλιο στο σπίτι», λέει.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι οι γονείς του αγοριού κάλεσαν την αστυνομία του Νασάου, αφού εκείνος γύρισε σπίτι και τους είπε τι είχε συμβεί. «Είχε προμηθευτεί ένα εμβόλιο», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής του Nassau, Patrick Ryder. «Είναι ακόμα υπό διερεύνηση το πώς το προμηθεύτηκε».

Ο επιθεωρητής του Γυμνασίου Herricks, στο οποίο εργαζόταν η κ. Russo, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η καθηγήτρια «είναι υπάλληλος της περιφέρειας, η οποία απομακρύνθηκε από την τάξη και μετατέθηκε εν αναμονή της έκβασης της έρευνας», αναφέρει το CBS News. Η κ. Russo κατηγορείται για μη εξουσιοδοτημένη άσκηση επαγγέλματος. Η ακρόαση στο δικαστήριο έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου.

Κορονοϊόςειδήσεις τώραΝέα Υόρκηκαθηγήτριαεμβόλιο