Κόσμος|12.01.2022 09:53

Μοντέλο μηνύει Κινέζους επειδή δημιούργησαν κούκλα του σεξ που της μοιάζει και φέρει το όνομα της

Κώστας Ασημακόπουλος

Γνωστό μοντέλο του Instagram με καταγωγή από το Ισραήλ ζήτησε τη νομική δίωξη κινεζικής εταιρείας που δημιούργησε μια κούκλα που είναι σεξουαλικό αξεσουάρ, της μοιάζει και φέρει και το όνομα της. Η κούκλα έχει φυσικό μέγεθος και είναι πιστό αντίγραφο της ισραηλινής.

Μιλώντας στη βρετανική τηλεόραση ITV τη Δευτέρα 10/1, η 25χρονη Γιάιελ Κοέν Άρις, δήλωσε απογοητευμένη όταν ανακάλυψε ότι μια κινεζική εταιρεία, η Irontech Dolls, διαφήμιζε μια κούκλα του σεξ που ήταν πιστό αντίγραφο της.

Η Κοέν Άρις είπε πως το 2019 ένας θαυμαστής της την οδήγησε σε ένα φόρουμ όπου γίνονταν συζητήσεις για την κατασκευή μιας κούκλας που θα της έμοιαζε, ωστόσο, σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε ότι μια κινεζική εταιρεία είχε προχωρήσει στην κατασκευή της κούκλας που ήταν όμοια με εκείνη.

Εχει και τα ίδια γυαλιά

Το σεξουαλικό παιχνίδι έχει ίδια μαλλιά με το μοντέλο, τη δομή του προσώπου, τα γυαλιά και άλλες λεπτομέρειες και μάλιστα ονομάστηκε «Yael». Επιπλέον, το προϊόν διαφημιζόταν επίσης χρησιμοποιώντας εικόνες από την πραγματική ζωή του μοντέλου του Instagram.

Όπως είπε στην εκπομπή This Morning του ITV "δεν έχει πρόβλημα με τη βιομηχανία των κούκλων του σεξ, αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν θυμωμένη που η ταυτότητά της χρησιμοποιήθηκε χωρίς συγκατάθεση".

«Θα αλλάξουμε όνομα»

Έκπρόσωπος της Irontech Dolls είπε στη Daily Mail ότι οι ομοιότητες μεταξύ του σεξουαλικού παιχνιδιού και του ισραηλινού μοντέλου ήταν απλώς μια «σύμπτωση» και τόνισε πως η κούκλα θα αλλάξει όνομα και θα εγκαταλειφθεί το «Yael».

Κοστίζει 1.400 δολάρια

«Θα ενημερώσουμε όλους τους συνεργάτες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτό το όνομα και επίσης να χρησιμοποιούν φωτογραφίες που σχετίζονται με αυτήν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Irontech Dolls. Το παιχνίδι διαθέτει εσωτερικό σκελετό και αποσπώμενες κεφαλές που μπορούν να αλλάξουν. Μια πλήρης κούκλα Irontech με ένα κεφάλι «Yael» διατίθεται επί του παρόντος σε ιστότοπους για πάνω από 1.400 δολάρια σύμφωνα με τους Times of Israel.

μήνυσηΙσραήλΚινέζοιμοντέλοκούκλα του σεξ