Κιλιτσντάρογλου προς Ερντογάν: Όρισε πρώτα την ημερομηνία εκλογών και τότε θα ορίσουμε κι εμείς υποψήφιο
Μαρία ΖαχαράκηΟ αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απαντώντας στο σχόλιο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Αυτοί δεν μπορούν να ανακοινώσουν ούτε τον υποψήφιό τους για πρόεδρο», είπε: «Ας ορίσει πρώτα ημερομηνία εκλογών και τότε θα ορίσουμε κι εμείς τον υποψήφιο μας. Περιμένουμε να πει: ‘Θέλω πρόωρες εκλογές. Πηγαίνουμε σε κάλπες, κύριε Κεμάλ, έλα κι εσύ να ψηφίσεις’».
Ο αρχηγός της συμμαχίας της αντιπολίτευσης απαντά για πρώτη φορά για το πότε θα ανακοινώσει τελικά τον κοινό υποψήφιο, καθώς φαίνεται ότι προσπαθεί ακόμη να «ζυγίσει» την κοινή γνώμη, η οποία προς το παρόν «ψηφίζει» υπέρ των δημάρχων Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας.
Αναφερόμενος στην οικονομία δήλωσε ότι όλη η χώρα συναλλάσσεται με δολάρια πλέον.
«Όλη η χώρα έγινε δολάρια, ξεχάσαμε το εθνικό νόμισμα. Έχει γίνει ένα ανυπόληπτο νόμισμα», είπε, προσθέτοντας ότι «αν όλα έρχονται απ' έξω, τα χρήματά σου δεν έχουν αξία. Αυτή είναι εκδοχή μίας τουρκικής δουλείας».
«Τώρα γυρίζει και μας κατηγορεί», συνέχισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αναφερόμενος στις κατηγορίες που προσάπτει ο Τούρκος πρόεδρος στην αντιπολίτευση ότι συνεργάζεται με τρομοκράτες.
«Ό,τι και να κάνει, ο κύριος είναι υπ’ ατμόν πια. Ο λαός δεν αντέχει. Δεν αντέχει τα ψέματα, τις αυξήσεις και την αδικία. Θα φύγει. Με κατηγορεί. Ας βγει μπροστά μου να το κάνει».
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός των συλληφθέντων» - «Κουμπάρος του Ανδρουλάκη μέσα στους 14»
- Σοβαρές απειλές καταγγέλλει ο Πάσχος Μανδραβέλης: Μίλησα χθες για τον 'Φραπέ' και μου είπαν 'θα έχεις την τύχη του Καραϊβάζ'
- Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
- Στιγμές αγωνίας στη ΛΕΑ αυτοκινητόδρομου: Αστυνομικός σώζει μωρό που πνίγεται με το φαγητό του