Κόσμος|14.01.2022 06:46

Σιβηρία: Έφηβοι βρήκαν νεογέννητο κοριτσάκι εγκαταλελειμμένο στους -20 και είναι καλά στην υγεία του

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους πέντε έφηβοι στη Σιβηρία, όταν βρήκαν μέσε σε μία συσκευασία για αβγά ένα νεογέννητο κοριτσάκι, παρατημένο στους -20 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, το παιδί που καλά - καλά δεν έχει κλείσει εβδομάδα, είναι καλά στην υγεία του.

Οι έφηβοι βρήκαν το μωρό ενώ περπατούσαν σε δρόμο κοντά στο χωριό Σοσνόβγκα έξω από το Νοβοσιμπίρσκ, την περασμένη Παρασκευή, αναφέρουν ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Το βρέφος, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν περίπου τριών ημερών όταν βρέθηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς ενός εκ των εφήβων και οι γιατροί είπαν ότι είναι καλά στην υγεία του.

Όπως είπε ο πατέρας του εφήβου Ντμίτρι Λιτβίνοφ, το βρέφος είχε μαζί του ένα κουβερτάκι και ένα μπιμπερό.

Ποινική έρευνα για να βρεθεί η μητέρα - Θέλει να την υιοθετήσει η οικογένεια του εφήβου

Η αστυνομία αναζητεί τη μητέρα του βρέφους και έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με θύμα ανήλικο. Οι γονείς του εφήβου, που έχουν ήδη τρεις γιούς, θέλουν να την υιοθετήσουν, αλλά θα πρέπει να περιμένουν μήπως βρεθούν συγγενείς της.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι, αν δεν βρεθούν συγγενείς, οι νέοι γονείς θα πρέπει να συγκεντρώσουν μια σειρά από έγγραφα και να κάνουν ειδικά σεμινάρια προτού τους επιτραπεί να υιθοετήσουν το βρέφος.

νεογέννητοειδήσεις τώραΣιβηρίαΡωσία