Κόσμος|14.01.2022 06:01

Κίνα: Βγήκε τυφλό ραντεβού και ένα lockdown την καθήλωσε για μέρες στο σπίτι του επίδοξου συντρόφου της

Newsroom

Υποτίθεται ότι θα ήταν μια γρήγορη γνωριμία – αλλά ένα αιφνιδιαστικό lockdown λόγω συρροής κρουσμάτων κορονοϊού ανάγκασε μια νεαρή Κινέζα να μείνει με το άτομο που βγήκε ραντεβού για πολλές ημέρες στο σπίτι του.

Το τυφλό ραντεβού που κατέληξε σε… καραντίνα στο σπίτι του επίδοξου συντρόφου

Η 30χρονη γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε μόνο με το επώνυμό της Wang, πήγε να συναντήσει τον υποψήφιο σύντροφο για ένα δείπνο στο σπίτι του, στις 6 Ιανουαρίου στη γενέτειρά της, Zhengzhou, μια πόλη στην κεντρική Κίνα που αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.

«Γερνάω πια, η οικογένειά μου με σύστησε σε 10 ταίρια», είπε σε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ίδια είπε πως ο πέμπτος με τον οποίο βγήκε ραντεβού «ήθελε να επιδείξει τις μαγειρικές του ικανότητες και με κάλεσε στο σπίτι του για δείπνο».

Ακριβώς όταν η Wang ήταν έτοιμη να πάει σπίτι της μετά το δείπνο, ανακάλυψε ότι όλη η γειτονιά μπήκε σε… lockdown. Η Κίνα προχωρά τακτά σε τοπικές καραντίνες, έπειτα από εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε γειτονιές.

Αυτά τα ξαφνικά lockdown -μαζί με μαζικό τέστινγκ και εκτεταμένες καραντίνες- αποτελούν μέρος της δρακόντειας στρατηγικής της Κίνας για «μηδενικά κρούσματα», και την ταχεία εξάλειψη τοπικών εξάρσεων κορονοϊού.

Μη μπορώντας να φύγει, η Wang έμεινε για μέρες στο σπίτι του επίδοξου συντρόφου της. Ανέβασε βίντεο από την απροσδόκητη εμπειρία της συγκατοίκησης με έναν παντελώς άγνωστο άνδρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας τον συνοδό της να της μαγειρεύει γεύματα, να σκουπίζει το πάτωμα και να εργάζεται στο φορητό του υπολογιστή. Τα βίντεο έγιναν γρήγορα viral, με το τυφλό της Wang να γίνεται κορυφαίο θέμα στο Weibo, την κινεζική πλατφόρμα που μοιάζει με το Twitter.

Η Wang επέστρεψε πρόσφατα στη Zhengzhou από τη νότια πόλη Guangzhou ενόψει του σεληνιακού νέου έτους και πέρασε μια εβδομάδα συναντώντας πιθανούς μνηστήρες που της είχε συστήσει η οικογένειά της, δήλωσε την Τρίτη σε κρατική ιστοσελίδα ειδήσεων.

«Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αισθάνθηκα ότι εκτός από το ότι ήταν πολύ επιφυλακτικός, όλα τα άλλα γι' αυτόν ήταν αρκετά καλά. Μαγειρεύει, καθαρίζει το σπίτι και εργάζεται. Αν και η μαγειρική του δεν είναι πολύ καλή, εξακολουθεί να είναι πρόθυμος να περάσει χρόνο στην κουζίνα, νομίζω ότι αυτό είναι σπουδαίο», δήλωσε για τον επίδοξο σύντροφό της η Wang.

Στα βίντεο της Wang, ο συνοδός της φαίνεται να σερβίρει ντομάτα και ομελέτα - ένα δημοφιλές πιάτο στην Κίνα.

Η ίδια ανέφερε ανάρτησή της τη Δευτέρα ότι είχε κρύψει το αρχικό της βίντεο από τον λογαριασμό της αφού έγινε viral. «Αυτή τη στιγμή είμαι ακόμα στο σπίτι του άνδρα. Είναι ειλικρινής άνθρωπος και δεν μιλάει πολύ. Αφού το βίντεό μου έγινε trend (στο Weibo), κάποιοι φίλοι άρχισαν να του τηλεφωνούν - νομίζω ότι αυτό έχει επηρεάσει τη ζωή του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αφαίρεσα», ανέφερε.

«Σας ευχαριστώ όλους για την προσοχή σας ... Ελπίζω η πανδημία να τελειώσει σύντομα και τα ανύπαντρα κορίτσια να βρουν σύντομα μια σχέση», είπε η Wang .Από την Πέμπτη, δεν είναι σαφές αν εξακολουθεί να ζει στο σπίτι του συνοδού της.

Η Zhengzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Henan, έχει αναφέρει περισσότερα από 100 κρούσματα κορονοϊού. Οι αρχές έκλεισαν την περασμένη Τρίτη όλες τις μη απαραίτητες επιχειρήσεις, όπως τα ινστιτούτα αισθητικής, απαγόρευσαν το δείπνο σε εστιατόρια και ανέστειλαν την κυκλοφορία λεωφορείων και ταξί σε περιοχές με υψηλότερο κίνδυνο.

lockdownΚορονοϊόςΚίναραντεβούκρούσματαειδήσεις τώρα