Κόσμος|20.01.2022 16:47

Μπόρις Τζόνσον: Σάλος στη Βρετανία μετά τις κατηγορίες για εκβιασμούς λόγω Partygate - Ο ίδιος αρνείται τα στοιχεία

Newsroom

Δεν έχουν τέλος οι κατηγορίες σε βάρος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μετά το σκάνδαλο του Partygate, που έχει κατακρημνίσει την δημοτικότητά του και τον απειλεί ακόμα και με έξοδο από την Ντάουνινγκ Στριτ, πλέον έρχεται αντιμέτωπος και με κατηγορίες για εκβιασμό. Συγκεκριμένα βουλευτής των Τόρις κατηγόρησε την κοινοβουλευτική ομάδα του Μπόρις Τζόνσον για «εκφοβισμό» και «εκβιασμό» μετά τις αποκαλύψεις για τα κορονοπάρτι, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να επισημαίνει πως δεν έχει δει στοιχεία που να τις αποδεικνύουν.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, ο Τζόνσον υποστήριξε ότι δεν έχει δει αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς περί εκβιασμού ή εκφοβισμού από την πλευρά του προσωπικού του, ύστερα από τους ισχυρισμούς βουλευτή που ζήτησε την παραίτησή του.

Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς του βουλευτή Ουίλιαμ Ραγκ, ο Τζόνσον δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Δεν έχω δει στοιχεία, δεν έχω ακούσει στοιχεία που να στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε ότι ο πρωθυπουρπαρενόχλησηςγός καταδικάζει κάθε μορφή εκφοβισμού και . Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον αρνήθηκε να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο για τους ισχυρισμούς που κυκλοφόρησαν, αλλά ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός «καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή εκφοβισμού και παρενόχλησης», απάντησε: «Ναι».

Οι κατηγορίες για εκφοβισμό

Ο βουλευτής των Τόρις Ουίλιαμ Ραγκ κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα «εκβιασμού» άλλων βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος του Μπόρις Τζόνσον με την χρησιμοποίηση του εκφοβισμού και στόχο να εγκαταλείψουν το αίτημα για την εκκίνηση διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης (ή μομφής) προς το πρόσωπο του Bρετανού πρωθυπουργού. Ο Ραγκ προέτρεψε τα μέλη του κοινοβουλίου να αναφέρουν το θέμα στην αστυνομία, ενώ πολλοί πολιτικοί καλούν τον Τζόνσον σε παραίτηση.

«Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου έχουν αντιμετωπίσει πιέσεις και εκφοβισμό από μέλη της κυβέρνησης λόγω της εκπεφρασμένης ή πιθανολογούμενης επιθυμίας τους για την διενέργεια ψηφοφορίας έκφρασης εμπιστοσύνης προς τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Ουίλιαμ Ραγκ σήμερα κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Υποθέσεων της βρετανικής βουλής.

Ο Ραγκ, ο οποίος έχει ζητήσει στο παρελθόν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, είπε επίσης ότι είχαν απειλήσει να αποσύρουν τη χρηματοδότηση των φορολογουμένων από περιοχές που εκπροσωπούνται από αντάρτες βουλευτές. «Επιπλέον, οι πληροφορίες που γνωρίζω φαίνεται ότι παραπέμπουν σε εκβιασμό. Για τον λόγο αυτόν, η συμβουλή μου προς τους συναδέλφους θα ήταν να αναφέρουν αυτά τα θέματα στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων και τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας», είπε.

εκβιασμοίΜεγάλη ΒρετανίαΜπόρις Τζόνσονειδήσεις τώρακορονοπάρτι