Τουρκία - Ισραήλ: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ΥΠΕΞ έπειτα από 13 χρόνια
NewsroomΟι υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ και της Τουρκίας είχαν την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία, για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον Γιαΐρ Λαπίντ προκειμένου να ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας του μετά την διάγνωσή του με Covid-19.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό στις 10 Ιανουαρίου και βγήκε από την υποχρεωτική καραντίνα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας «Γεντιότ Αχρονότ», οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Η τηλεφωνική επικοινωνία Λαπίντ-Τσαβούσογλου εκλαμβάνεται ως το πιο πρόσφατο σημάδι αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες ήταν τεταμένες μετά τη φονική επιδρομή Ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Mavi Marmara στα ανοικτά της Γάζας το 2010.
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, είναι πιθανό να επισκεφθεί την Τουρκία σύντομα.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο