Κόσμος|21.01.2022 10:37

Πέθανε ανεμβολίαστη Τσέχα τραγουδίστρια που κόλλησε επίτηδες κορονοϊό για να ζήσει «ελεύθερη»

Newsroom

Η μητέρα του πέθανε το σαββατοκύριακο από κορονοϊό, έχοντας κολλήσει εσκεμμένα για να μπορέσει - όπως έλεγε - να ζήσει ξανά «ελεύθερη». Ο γιος της ανεμβολίαστης Τσέχας λαϊκής τραγουδίστριας αποκάλυψε το γεγονός συντετριμμένος.

Ο Γιαν Ρεκ, ο γιος της τραγουδίστριας Χάνα Χόρκα (Hana Horka), επιτέθηκε εναντίον όλων εκείνων των αντιεμβολιαστών που «γέμισαν το κεφάλι της μητέρας μου με ανακριβείς πληροφορίες», όπως είπε, ενώ περιέγραψε και τις τελευταίες τραγικές στιγμές της μητέρας του.

Το πρωί της Κυριακής, της ημέρα που πέθανε, η 57χρονη Χόρκα ήταν αρκετά καλά στην υγεία της ώστε να ντυθεί για να πάει μία βόλτα, προτού παραπονεθεί ότι πονούσε η πλάτη της και πάει να ξαπλώσει στην κρεβατοκάμαρά της. «Σε περίπου 10 λεπτά τελείωσαν όλα», είπε ο Ρεκ σε συνέντευξή του στο BBC

Η Χόρκα φέρεται να πίστευε ότι εάν κολλούσε κορονοϊό θα μπορούσε να αποφύγει να κάνει το εμβόλιο. Η άτυχη τραγουδίστρια έφτασε σε σημείο να... πανηγυρίζει μόλις έμαθε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό. Πού να ήξερε ότι αυτή ήταν η αρχή του τέλους της.

Ο γιος της κατηγόρησε τους αντιεμβολιαστές της Τσεχίας για τον θάνατό της. «Πήρατε στον λαιμό σας τη μητέρα μου, η οποία βασίστηκε σε όλα όσα λέγατε. Σας περιφρονώ, είστε ένα τίποτα», έγραψε ο Ρεκ στη σελίδα του στο Facebook μετά τον θάνατό της.

 

Χάρηκε όταν κόλλησε, γιατί θα μπορούσε να είναι «ελεύθερη»

Η Χόρκα, η οποία ήταν λαϊκή τραγουδίστρια του συγκροτήματος Asonance, είχε προηγουμένως ανακοινώσει τη μόλυνσή της από κορωνοϊό στα socia media και είχε καλωσορίσει τον ιό σε πολλές αναρτήσεις της.

Είχε πει ότι ήταν ευτυχισμένη που μολύνθηκε με κορονοϊό, επειδή θα μπορούσε να αποκτήσει πιστοποιητικό νόησης, που θα της επέτρεπε να μπαίνει σε χώρους που αποκλείονταν για όσους δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από κορονοϊό.

«Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να ξεκινήσω μια ''ελεύθερη'' ζωή, όπως όλοι οι άλλοι, και θα μπορέσω να επιστρέψω στον κινηματογράφο, στις διακοπές, στο θέατρο», είχε γράψει. «Επέζησα, ήταν έντονο. Τώρα λοιπόν θα πάω στο θέατρο, σε μια συναυλία, και ένα επείγον ταξίδι στη θάλασσα» έγραψε την Παρασκευή, μόλις δύο ημέρες πριν πεθάνει.

Ο Ρεκ πρόσθεσε ότι ενώ η μητέρα του ήταν ανεμβολίαστη δεν συμμεριζόταν καμία από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα εμβόλια για τον κορονοϊό και δεν πίστευε σε αυτά που ακούγονται για τα μικροτσίπ.

Ο Ρεκ εξήγησε επίσης πως η μητέρα του παρέμεινε σε στενή επαφή με τον ίδιο και τον πατέρα του αφότου και οι δύο, που είχαν εμβολιαστεί, κόλλησαν κορονοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να προσβληθεί και η ίδια.

Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Τσεχία έφτασαν σε νέο ημερήσιο ρεκόρ χθες, με 28.469 να αναφέρονται σε ένα 24ωρο. Σχεδόν 37.000 άτομα έχουν πεθάνει στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.

ειδήσεις τώρατραγουδίστριαΚορονοϊόςΤσεχίαεμβόλιο