Κόσμος|24.01.2022 19:15

Ομέρ Τσελίκ: Καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο

Μαρία Ζαχαράκη

Απόλυτος ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει ποτέ στην Κύπρο, το Αιγαίο και εν γένει στη Γαλάζια Πατρίδα εμφανίστηκε και πάλι ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

«Ο πρόεδρός μας έχει απαντήσει ηχηρά τα διπλά μέτρα και σταθμά στο Κυπριακό. Λέμε ξεκάθαρα ότι η πιο εύλογη λύση είναι η λύση των δύο κρατών. Η ΕΕ συνεχίζει να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά έναντι των Τουρκοκυπρίων.

Τόσο η Τουρκία όσο και η ΤΔΒΚ βαδίζουν τον δικό τους δρόμο. Δεν θα γίνουν ποτέ παραχωρήσεις στο Αιγαίο ή στην ανατολική Μεσόγειο και στη Γαλάζια Πατρίδα μας. Η ΤΔΒΚ, ως κυρίαρχο κράτος, διεκδικεί τη δική της δημοκρατία.

Το άνοιγμα ενός νέου τραπεζιού διαπραγματεύσεων στην Κύπρο και η επανάληψη των ίδιων ζητημάτων δεν έχει καμία αξία», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος κατηγόρησε επίσης την Κυπριακή Δημοκρατία για φιλο-τρομοκρατική στάση, υποστηρίζοντας ότι το όνομα της Κύπρου πάντα γραμμένο δίπλα σε τρομοκράτες και δολοφόνους.

«Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου έχει υιοθετήσει μία φιλο-τρομοκρατική στάση επιτρέποντας στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD να ανοίξει γραφείο αντιπροσωπείας. Με αυτή τη στάση, η ελληνοκυπριακή διοίκηση πρόσθεσε άλλη μία παρανομία στο χαρτοφυλάκιό της.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας και η ΤΔΒΚ είναι αποφασισμένες να δώσουν το απαραίτητο μάθημα σε κάθε είδους τρομοκρατικές ενέργειες.

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση έχει γράψει το όνομά της δίπλα σε μία τρομοκρατική οργάνωση με δίκτυο δολοφόνων.

Είναι απαράδεκτο που επέτρεψαν οι Ελληνοκύπριοι να ανοίξει υποκατάστημα της οργάνωσης PKK/PYD και που υποστηρίζουν την τρομοκρατία σε τέτοιο βαθμό. Τόσο η Τουρκία όσο και η ΤΔΒΚ βαδίζουν με βάση του βούλησή τους. Έγιναν εκλογές στην ΤΔΒΚ. Διαγωνίστηκαν περίπου 403 υποψήφιοι. Αυτές οι εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντικές, καθώς καταδεικνύουν τη δημοκρατία στην ΤΔΒΚ».

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος κατηγόρησε επίσης την Κυπριακή Δημοκρατία για φιλο-τρομοκρατική στάση.

Ομέρ ΤσελίκΑνατολική ΜεσόγειοςΚύπροςειδήσεις τώραΑιγαίοΤουρκία