Κόσμος|30.01.2022 07:50

ΗΠΑ: Δικαστίνα ζήτησε συγγνώμη από καρκινοπαθή που είπε πως θα τον φυλάκιζε λόγω της χορταριασμένης αυλής του

Newsroom

Μια δικαστής της περιοχής του Ντιτρόιτ ζήτησε συγγνώμη επειδή ευχήθηκε να μπορούσε να στείλει στη φυλακή έναν 72χρονο μετανάστη με καρκίνο λόγω της… χορταριασμένης αυλής του.

«Ενεργούσα με ακατάσχετο τρόπο. Ντρέπομαι πολύ που το έκανα», δήλωσε η Alexis Krot, δικαστής στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Hamtramck. «Ζητώ συγγνώμη από το πρόσωπο που εμφανίστηκε ενώπιόν μου και από ολόκληρη την κοινότητά μας επειδή απέτυχα να ανταποκριθώ στα υψηλά πρότυπα που περιμένουμε από τους δικαστικούς λειτουργούς μας και που περιμένω και εγώ από τον εαυτό μου», ανέφερε σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του δικαστηρίου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η δικαστής διέταξε τον Burhan Chowdhury να πληρώσει 100 δολάρια επειδή δεν κατάφερε να ξεφορτωθεί τα ζιζάνια και άλλη βλάστηση στο πίσω μέρος της ιδιοκτησίας του. Η απολογία της δικαστού έγινε έπειτα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση και επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον άνδρα.

«Ντροπή! Οι γείτονες δεν θα έπρεπε να το βλέπουν αυτό. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον εαυτό σας", δήλωσε η Krot κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ακρόασης. «Αν μπορούσα να σας φυλακίσω γι' αυτό, θα το έκανα», είπε.

Ο Chowdhury, που κατάγεται από το Μπαγκλαντές, εξήγησε ότι ήταν αδύναμος με καρκίνο. Ένας εκ των γιων του, ο Shibbir Chowdhury, δήλωσε ότι βοηθάει τον πατέρα του με την αυλή, αλλά ήταν εκτός χώρας εκείνη την περίοδο πέρυσι.

Η Krot δήλωσε ότι ανέφερε τη συμπεριφορά της στην Επιτροπή για τη μονιμότητα των δικαστών, ένα κρατικό παρατηρητήριο του δικαστικού σώματος.

δικαστήςΝτιτρόιτειδήσεις τώραΗΠΑδικαστήριο