Κόσμος|01.02.2022 12:38

Τουρκία: Ο Σοϊλού κατηγορεί την Ελλάδα για βαρβαρότητα στο Αιγαίο

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγόρησε την Ελλάδα ανοιχτά σήμερα ότι έστειλε στο θάνατο 3 μετανάστες στην περιοχή Τσεσμέ της Σμύρνης.

Σε δήλωσή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε: «Βαρβαρότητα, δολοφονία... Η ελληνική ακτοφυλακή πέταξε στη θάλασσα 3 μετανάστες στα ανοιχτά του Τσεσμέ Καρααντά, 2 από αυτούς διασώθηκαν, 1 πέθανε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η απόστολος της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπορεί να κοιμηθεί. Η δολοφόνος Frontex πρέπει να λογοδοτήσει».

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανήρτησε επίσης βίντεο με έναν από τους διασωθέντες μετανάστες, που λέει ότι η ελληνική αστυνομία τους πήρε τα κινητά τηλέφωνα και τα χρήματα, και παρόλο που ένας συγγενής του είπε ότι δεν ήξερε κολύμπι, οι αστυνομικοί της Ελληνικής Ακτοφυλακής δεν το έλαβαν υπόψη τους και τους πέταξαν στη θάλασσα.

Ο μετανάστης, ο οποίος ανέφερε ότι ο συγγενής του πνίγηκε, δήλωσε ότι έφτασε στο νησί κολυμπώντας με τον άλλον που ήταν μαζί του και ότι σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής τους περισυνέλλεξαν.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού Λιμενικού Σώματος αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε ότι στο Καρααντά υπήρχαν παράτυποι μετανάστες στις 11.20 σήμερα κι ότι ένα σκάφος του Λιμενικού στάλθηκε στην περιοχή για να τους διασώσει.

ειδήσεις τώραΣουλεϊμάν ΣοϊλούΛιμενικό ΣώμαμετανάστεςΤουρκία