Κόσμος|01.02.2022 14:34

Γερμανία: Φόβοι για επίθεση Ρώσων χάκερ στην ηλεκτροδότηση των πόλεων

Newsroom

Μέτρα προστασίας των βασικών υποδομών της χώρα λαμβάνει η Γερμανία υπό τον φόβο επιθέσεων από χάκερ. Όπως μετέδωσε στο OPEN ο Παντελής Βαλασόπουλος, οι αρχές της χώρας και κυρίως οι μυστικές υπηρεσίες λαμβάνουν μέτρα κυρίως για την προστασία της ηλεκτροδότησης των μεγάλων πόλεων.

Οι γερμανικές αρχές φοβούνται ότι εάν υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση της κρίσης με την Ουκρανία δεν αποκλείεται χάκερ από τη Ρωσία να επιτεθούν στο γερμανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Ήδη η Γερμανία έχει γευτεί δύο κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν πριν από δύο χρόνια στο γερμανικό Κοινοβούλιο αλλά και στο υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Οι γερμανικές πόλεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνουν χωρίς ρεύμα και έτσι οχυρώνονται τις τελευταίες ημέρες ενώ σύμφωνα με τον Παντελή Βαλασόπουλο, υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για έναν ανορθόδοξο πόλεμο.

Πολιτική αντιπαράθεση επειδή η κυβέρνηση δεν δίνει όπλα στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα υπάρχουν πολύ ισχυρές επικρίσεις ενάντια στη γερμανική κυβέρνηση, η οποία δεν προτίθεται να δώσει όπλα στην Ουκρανία. Μάλιστα ο νέος πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Φρίντριχ Μερτς, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της παράδοσης όπλων στο Κίεβο.

Από την πλευρά τους οι Πράσινοι, οι οποίοι ανήκουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, τονίζουν ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθούν όπλα στην Ουκρανία και υποστηρίζουν ότι η ΕΕ πρέπει αν βρει άμεσα τρόπο για να απεμπλακεί από το ρωσικό φυσικό αέριο.

ΡωσίαΓερμανίαχάκερειδήσεις τώρα