Κόσμος|02.02.2022 05:31

Νέα Υόρκη: Ομοφυλόφιλοι πιγκουίνοι έγιναν για πρώτη φορά μπαμπάδες

Newsroom

Ένα ζευγάρι αρσενικών πιγκουίνων σε ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης έγιναν για πρώτη φορά γονείς καθώς υιοθέτησαν ένα μικρό πιγκουίνοι. Ο ίδιος ο ζωολογικός κήπος Rosamond Gifford στο Syracuse σημειώνει ότι αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο εν λόγω πάρκο, αν και υπάρχουν πολλά πάρκα που έχουν δει ομόφυλους πιγκουίνους να φροντίζουν νεογέννητα.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δήλωσαν ότι ο Elmer και η Lima φυλούσαν μαζί ένα αυγό άλλων πιγκουίνων. Το αυγό τους εκκολάφτηκε με επιτυχία την Πρωτοχρονιά.

Οι ειδικοί είχαν δοκιμάσει πρώτα το δίδυμο βάζοντας ένα εικονικό αυγό σε μια φωλιά που το ζευγάρι κατασκεύασε μαζί το περασμένο φθινόπωρο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αναπαραγωγικής περιόδου.

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Τεντ Φοξ, δήλωσε ότι δεν είναι όλα τα ζευγάρια πιγκουίνων καλά στην επώαση των αυγών, αλλά «ο Έλμερ και η Λίμα ήταν υποδειγματικοί σε κάθε πτυχή της διαδικασίας. Αφού το ζευγάρι πέρασε τη δοκιμασία, οι υπεύθυνοι αφαίρεσαν το εικονικό αυγό και το αντικατέστησαν με ένα πραγματικό. Το δίδυμο φρόντιζε εναλλάξ το αυγό μέχρι να εκκολαφθεί ο νεοσσός, δήλωσε ο Φοξ.

Νέα Υόρκηπιγκουίνοι