Κόσμος|05.02.2022 18:27

Μαρόκο: Κορυφώνεται η αγωνία για τον 5χρονο που έχει εγκλωβιστεί σε πηγάδι

Newsroom

Μέσα στο σκοτάδι, στον πάτο του πηγαδιού, ο μικρός Ραγιάν παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, περιμένοντας να φτάσουν οι διασώστες.

Την περασμένη Τρίτη, ο πεντάχρονος Μαροκινός έπαιζε κοντά στο πηγάδι, στο χωριό του, όταν γλίστρησε και έπεσε από ύψος 32 μέτρων. Οι γονείς του λένε πως άφησαν για μια στιγμή τον Ραγιάν από τα μάτια τους και το κακό δεν άργησε να γίνει.

«Προσεύχομαι στο Θεό να βγει ο γιος μου ζωντανός από το αυτό το πηγάδι. Σε παρακαλώ Θεέ μου, βοήθησέ τον, μέσα σε αυτό το πηγάδι και την σκόνη που βρίσκεται. Ελπίζω οι αρχές να καταφέρουν να σώσουν το παιδί μου», δηλώνει η απελπισμένη μητέρα. 

Όμως, τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να τον βγάλουν, καθώς το πηγάδι, είναι μεν στεγνό, αλλά έχει διάμετρο μόλις 30 εκατοστά.

Στο χωριό, στα βόρεια του Μαρόκου στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση. Τις πρώτες ώρες, οι διασώστες κατάφεραν να χορηγήσουν, μέσω σωλήνα, νερό, τρόφιμα και οξυγόνο στο παιδί.

«Κατάφερα να επικοινωνήσω με το παιδί και το ρώτησα αν με ακούει. Εκείνο μου απάντησε. Περίμενα για λίγο και μετά κατάλαβα ότι άρχισε να χρησιμοποιεί το οξυγόνο», εξηγεί διασώστης.

Επί 4 ημέρες οι μπουλντόζες σκάβουν μια οριζόντια σήραγγα, για να φτάσουν στον πάτο του πηγαδιού και να σώσουν το παιδί. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες Μαροκινοί που προσεύχονται και εμψυχώνουν τους γονείς και τους διασώστες.

Σύμφωνα με διασώστη που συμμετέχει στην επιχείρηση, «όσο πιο κοντά φτάνουμε, γίνεται όλο και πιο στενό το πέρασμα και δυσκολευόμαστε να μπούμε, γεγονός που κάνει δύσκολη τη διάσωση».

Πλέον λιγότερα από δύο μέτρα χωρίζουν τον Ραγιάν από τους διασώστες και οι γονείς του περιμένουν με αγωνία, για να σφίξουν ξανά στην αγκαλιά τους τον πεντάχρονο γιό τους.

Μαρόκοειδήσεις τώραδιάσωση