Κόσμος|05.02.2022 22:57

Μαρόκο: Οι διασώστες ανέσυραν από το πηγάδι τον 5χρονο

Newsroom

Οι διασώστες που εισήλθαν το απόγευμα του Σαββάτου στο τούνελ που οδηγεί στον θύλακα όπου βρισκόταν εγκλωβισμένος Ραγιάν, εδώ και πέντε 24ωρα, κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν. 

Οι διασώστες διοχέτευσαν οξυγόνο μέσω σωλήνων και κατέβασαν μπουκάλια με νερό.

Το χρονικό της αγωνίας

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πλήθος χιλιάδων ανθρώπων είχαν συρρεύσει και κατασκηνώσει παρά το κρύο στην ορεινή αυτή περιοχή του Ριφ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν μεταλλικά φράγματα για να εμποδίσουν το πλήθος να πλησιάσει. Καθώς οι εργασίες προχωρούν, οι άνθρωποι φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και χειροκροτούν για να ενθαρρύνουν τους διασώστες.

Το δράμα του Ράιαν έχει προκαλέσει κύμα συγκίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Μάγρεμπ μέχρι το Ιράν και από την Υεμένη μέχρι τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

«Προσεύχομαι στο Θεό να βγει ο γιος μου ζωντανός από το αυτό το πηγάδι»

Την περασμένη Τρίτη, ο πεντάχρονος Μαροκινός έπαιζε κοντά στο πηγάδι, στο χωριό του, όταν γλίστρησε και έπεσε από ύψος 32 μέτρων. Οι γονείς του λένε πως άφησαν για μια στιγμή τον Ραγιάν από τα μάτια τους και το κακό δεν άργησε να γίνει.

«Προσεύχομαι στο Θεό να βγει ο γιος μου ζωντανός από το αυτό το πηγάδι. Σε παρακαλώ Θεέ μου, βοήθησέ τον, μέσα σε αυτό το πηγάδι και την σκόνη που βρίσκεται. Ελπίζω οι αρχές να καταφέρουν να σώσουν το παιδί μου», δήλωνε η απελπισμένη μητέρα. 

Όμως, τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να τον βγάλουν, καθώς το πηγάδι, είναι μεν στεγνό, αλλά έχει διάμετρο μόλις 30 εκατοστά.

Στο χωριό, στα βόρεια του Μαρόκου στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση. Τις πρώτες ώρες, οι διασώστες κατάφεραν να χορηγήσουν, μέσω σωλήνα, νερό, τρόφιμα και οξυγόνο στο παιδί.

διάσωσηΜαρόκοειδήσεις τώρα