Κόσμος|03.02.2019 16:38

Σουηδία: Φρουροί του μετρό τραβολογούν έγκυο στην αποβάθρα (vid)

Newsroom

Σάλο έχει προκαλέσει στη Σουηδία βίντεο που δείχνει άνδρες ασφαλείας στο μετρό να τραβολογούν έγκυο γυναίκα για να τη βγάλουν από τον συρμό, να την πετούν στο παγκάκι της αποβάθρας ενώ τη σκηνή παρακολουθεί με κλάματα η κόρη της. 

Το βίντεο έχει γίνει viral ενώ πολλοί είναι οι χρήστες του διαδικτύου που κάνουν λόγο για ρατσιστικά κίνητρα στη συμπεριφορά των ανδρών, αφού η γυναίκα είναι μαύρη.Το κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας ανέφερε ότι η αστυνομία της Στοκχόλμης διεξάγει έρευνα για το περιστατικό στον σταθμό Hötorget που συνέβη την Πέμπτη το βράδυ, με το ερώτημα της κακομεταχείρισης και της επίθεσης από τους φρουρούς, αλλά και ως περιστατικό «βίαιης αντίστασης» από τη γυναίκα. 

 

Οι φρουροί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Το βίντεο κυκλοφόρησε με μεγάλη ταχύτητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να σχολιάζουν ότι οι άνδρες ασφαλείας του μετρό αδικαιολόγητα στοχοποίησαν μια μαύρη γυναίκα και εξέφρασαν σοκ με το γεγονός ότι η κόρη της αφέθηκε να κλαίει, ενώ πετούσαν τη μητέρα της στο παγκάκι. 

«Αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη για κανέναν, ακόμη κι αν το θύμα είναι έγκυος», δήλωσε η συγγραφέας και ακτιβίστρια Lovette Jallow, λέγοντας ότι οι Σουηδοί με αφρικανική καταγωγή στοχοποιούνται φυλετικά και γίνονται θύματα κακομεταχείρισης. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι το παιδί είναι καλά», πρόσθεσε. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

μετρόΣουηδίαέγκυος