Κόσμος|07.02.2022 09:53

Τουρκία: 5 συλλήψεις για προσβολή του Ερντογάν που μολύνθηκε από κορονοϊό

Μαρία Ζαχαράκη

Τελικά τράβηξε τα βλέμματα όλου του κόσμου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον κορονοϊό. Όλοι το μετέδωσαν αστραπιαία και αρκετοί ηγέτες τον πήραν τηλέφωνο... ο Πούτιν, ο Ισραηλινός πρόεδρος με τον οποία μάλιστα συζήτησαν το επικείμενο ταξίδι του Χέρτζογκ στην Τουρκία, όπως αναφέρουν πηγές στα τουρκικά ΜΜΕ.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν αρκετά και τις ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αλλά και πολλοί από τους ίδιους τους πολίτες του ευχήθηκαν το θάνατό του.
Πέντε άτομα συνελήφθησαν για προσβλητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του Τούρκου Προέδρου και της συζύγου του Εμινέ. Ένας από τους χρήστες βρίσκεται στο εξωτερικό παράνομα και είναι από τη Σαμψούντα.

Πρόκειται για πρώην κολυμβητή της Εθνικής Τουρκίας, Ντεριά Μπουγιουκουντζού, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Προσευχόμαστε, μην ανησυχείτε. Άρχισα να φτιάχνω 20 κατσαρόλες χαλβά. Όταν έρθει η ώρα θα τα μοιράσω στη γειτονιά».

Μιλώντας στο A Haber, ο φυτοθεραπευτής Dr. Ουμίτ Ακτάς δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν τυγχάνει καλής φροντίδας από την ιατρική ομάδα που έχει.

«Ο πρόεδρός μας έχει μια πολύ ικανή και ενημερωμένη ιατρική ομάδα. Κάνουν ό,τι χρειάζεται. Είναι καθήκον όλων των υγειονομικών υπαλλήλων να προστατεύσουν την υγεία του ατόμου που διευθύνει το κράτος, την αρχή του κράτους», είπε.

Στην Τανζανία έγιναν προσευχές για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην Τανζανία έγιναν προσευχές για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τη σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν, που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό.

Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν και ευχήθηκαν περαστικά στη χώρα της ανατολικής Αφρικής, την Τανζανία, για το ζεύγος Ερντογάν, που κόλλησε κορονοϊό.

Και ο Χουλουσί Ακάρ θετικός στον κορονοϊό

Κι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανακοίνωσε ότι προσβλήθηκε με κορονοϊό και πως η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Σε ανακοίνωσή του μέσω του λογαριασμού του στο Twitter αναφέρει ότι «το αποτέλεσμα του τεστ μου για COVID-19 ήταν θετικό. Ευτυχώς, η κατάσταση της υγείας μου είναι καλή και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα συνεχίζουμε τη δουλειά μας».

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΤανζανίαΚορονοϊόςειδήσεις τώρασυλλήψεις