Κόσμος|11.02.2022 16:25

Andrew North: Ταλιμπάν απήγαγαν τον γνωστό δημοσιογράφο στο Αφγανιστάν

Newsroom

Ο Andrew North, γνωστός δημοσιογράφος και πρώην πολεμικός ανταποκριτής του BBC είναι ανάμεσα στους εννέα ανθρώπους που απήγαγαν οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Ο North, που έχει καλύψει συγκρούσεις από τη Βαγδάτη μέχρι τη Βηρυττό εργάζεται ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν, Amrullah Saleh: «Εξαιτίας του ότι στην Καμπούλ δεν υπάρχουν ΜΜΕ ή αναφορές από τους ίδιους τους πολίτες αλλά και μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, το έγκλημα και η φρικαλεότητα είναι πολύ καλά συγκαλυμμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απαγωγή εννέα ανθρώπων δυτικών χωρών, ανάμεσα τους του Άντριου Νορθ του BBC και του Πίτερ Τζούβεναλ ιδιοκτήτη του εστιατορίου Gandomak. Οι Ταλιμπάν είναι ψεύτες».

Ο Τζούβεναλ είναι κινηματογραφιστής, που ζει εδώ και αρκετά χρόνια στην Καμπούλ ενώ είναι κάτοχος γνωστού ξενώνα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Σημειώνεται πως η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες επιβεβαίωσε την απαγωγή δύο δημοσιογράφων που εργάζονταν για αυτούς στο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί επίσημα στην απαγωγή.

απαγωγήΤαλιμπάνειδήσεις τώραδημοσιογράφοςΑφγανιστάν