Κόσμος|13.02.2022 16:19

Τουρκικές πηγές ασφαλείας για Χαρδαλιά: Οι επισκέψεις σε νησιά δεν είναι πολιτικά και στρατιωτικά ευφυείς

Μαρία Ζαχαράκη

Την ενόχλησή τους -μέσω του τύπου- εκφράζουν τουρκικές «πηγές ασφαλείας» για την επίσκεψη Χαρδαλιά σε νησιά του ανατoλικού Αιγαίου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες ενέργειες δε θα ωφελήσουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, όπως και στο παρελθόν.

Παράλληλα, οι τουρκικές πηγές σημειώνουν ότι η Τουρκία προβαίνει σε προσπάθειες δια της διπλωματικής οδού κατά της παράνομης, προκλητικής και επιθετικής στάσης της Ελλάδας. Ο τουρκικός τύπος μιλά για «προκλητικές επισκέψεις» στο Αιγαίο από τον Έλληνα υφυπουργό Άμυνας, ενώ τονίζουν ότι την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις εκκλήσεις για διάλογο, η Ελλάδα προβαίνει σε ενέργειες που αυξάνουν την ένταση.

ΧαμπέρΤουρκ

«Προκλητικές» επισκέψεις στο Αιγαίο από τον Έλληνα υφυπουργό

«Ο Έλληνας υφυπουργός Άμυνας, Νικόλαος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες στρατιωτικές μονάδες σε νησιά του Αιγαίου. Ενώ η Τουρκία εξακολουθεί να απευθύνει εκκλήσεις για διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, οι δραστηριότητες της Ελλάδας, που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή, συνεχίζονται. Ο Έλληνας υφυπουργός Άμυνας, Νικόλαος Χαρδαλιάς, επισκέπτεται εδώ και λίγες ημέρες στρατιωτικές μονάδες στα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου. Πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι ‘γίνονται προσπάθειες δια της διπλωματικής οδού κατά της παράνομης, προκλητικής και επιθετικής στάσης της Ελλάδας’. Οι πηγές ανέφεραν επίσης ότι ‘η περιοδεία σε 3 ή 5 νησιά με ελικόπτερο δεν αποτελεί παράδειγμα πολιτικής ή στρατιωτικής ευφυΐας, ούτε ωφελεί τον ελληνικό λαό. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αντίθετα είναι μία φιλική, ισχυρή, αποτελεσματική και αξιόπιστη σύμμαχος για τους εταίρους της’».

Παράλληλα, οι τουρκικές «πηγές ασφαλείας» προειδοποιούν ότι με την «εχθρική» στάση που επιδεικνύει η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με απογοητευτικά αποτελέσματα, όπως και στο παρελθόν. «Παρόλες τις καλοπροαίρετες προσεγγίσεις μας, οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να γνωρίζουν πως όταν δεν ακούν το λαό τους και συνεχίζουν να αποφεύγουν το διάλογο, θέλοντας να βλέπουν την Τουρκία ως εχθρό, ότι -όπως και στην ιστορία- αυτοί που κρύβονται από πίσω τους θα τους γυρίσουν την πλάτη και θα φύγουν και ότι ο ελληνικός λαός θα έρθει αντιμέτωπος και πάλι με περιπέτειες με απογοητευτικά αποτελέσματα και ότι θα υποφέρει από αυτό».

Σαμπάχ

«Προκλητικές» επισκέψεις του Έλληνα υφυπουργού στο Αιγαίο

«Πηγές ασφαλείας τόνισαν ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες σε νησιά που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης και του Παρισιού και το αποστρατικοποιημένο καθεστώς τους. Συνιστούν θεμελιώδη παραβίαση των εν λόγω συνθηκών».

Σοζτζού

Η κίνηση από τον Έλληνα υπουργό που θα αυξήσει την ένταση

«Οι επισκέψεις του Έλληνα υφυπουργού Άμυνας, Νικόλαου Χαρδαλιά, σε νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς και σε νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές προκαλούν αντιδράσεις».

Γενί Ακίτ

Ο Έλληνας πάλι ξύνεται: Αν θέλουν να βλέπουν την Τουρκία ως εχθρό, θα απογοητευτούν.

Τουρκίαειδήσεις τώραΝίκος Χαρδαλιάς