Κόσμος|14.02.2022 10:49

Θρίλερ κάτω από τον πάγο: Αθλητής βούτηξε σε παγωμένα νερά και έχασε τον προσανατολισμό του

Newsroom

Τα όρια του θέλησε να δοκιμάσει ο Boris Oravec, επαγγελματίας αθλητής από τη Σλοβακία ο οποίος συνηθίζει να μοιράζεται τα κατορθώματά του με τους χιλιάδες followers του στα social media.

Ο 31χρονος αθλητής παρά τα εντυπωσιακά κατορθώματα που ανεβάζει στα social media αρκετές φορές τα βρίσκει και αυτός δύσκολα. Κάτι τέτοιο συνέβη πριν από περίπου έναν μήνα, όταν ο Oravec επιχείρησε να διανύσει κολυμπώντας μία απόσταση σε μία παγωμένη λίμνη στην περιοχή Vysoke Tatry. Το σχέδιο του αθλητή ήταν να βουτήξει στα παγωμένα νερά από μία τρύπα στον πάγο και να βγει από μία άλλη, αρκετά μέτρα μακριά.

Ωστόσο, τελικά, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε αφού λίγο πριν φτάσει στην έξοδο αποπροσανατολίστηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει και να πάει ανάσα.

Το βίντεο που κοινοποιήθηκε από αρκετούς χρήστες στα social media δείχνει τον αθλητή να προσπαθεί να προσανατολιστεί κάτω από τον πάγο, την ώρα που τα μέλη της ομάδας του προσπαθούν απεγνωσμένα να του υποδείξουν την έξοδο, χτυπώντας τον πάγο πάνω από το κεφάλι του.

 

Ένα άτομο προσπαθεί να σπάσει τον πάγο για να βγάλει έξω τον εγκλωβισμένο αθλητή, ο οποίος στο μεταξύ, διατηρώντας την ψυχραιμία του, καταφέρνει να βρει και να χρησιμοποιήσει ένα σχοινί κάτω από το νερό. Το σχοινί τελικά τον οδήγησε στην τρύπα απ' όπου βούτηξε.

Το σχοινί αποδείχθηκε ένα σωτήριο μέτρο ασφαλείας καθώς έφερε στην επιφάνεια ασφαλή τον αθλητή.

ειδήσεις τώρααθλητήςΣλοβακίαsocial media