Κόσμος|16.02.2022 20:23

Ουκρανία - Ο πρέσβης της χώρας στο OPEN: «Δεν πιστεύουμε πια τη Ρωσία, φημίζεται για τα βρώμικα παιχνίδια»

Newsroom

Αποδείξεις από τη Ρωσία ότι πράγματι απομάκρυνε τα στρατεύματά της, ζητάει ο Ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα, Σέργκι Σουτένκο, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ. Ο Oυκρανός διπλωμάτης ξεκαθαρίζει, παράλληλα, ότι δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο, πίσω από τη δολοφονία του Έλληνα ομογενούς στο χωριό Γράνιτνα.

«Δεν πιστεύουμε πια τους Ρώσους. Θέλουμε να δούμε αποδείξεις. Σε όλες τις ανακοινώσεις περί απόσυρσης πρέπει να αποδειχθεί πως όντως συμβαίνει αυτό. Η Ρωσία φημίζεται για τους εκβιασμούς και τα βρώμικα παιχνίδια της», είπε ο ίδιος στην Αλεξία Τασούλη.

Σχετικά με τον θάνατο του Έλληνα ομογενούς σχολίασε πως πρόκειται για ένα κοινό έγκλημα. Σημείωσε πως έγινε καβγάς σε μια καφετέρια, ενώ ενεπλάκησαν και άτομα ελληνικής καταγωγής. Τόνισε δε πως δεν υπάρχει κανένας εθνικιστικός ή πολιτικός λόγος πίσω από αυτό.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα και την Τουρκία, ο Σουτένκο έσπευσε να επισημάνει πως η στρατηγική σχέση με την Τουρκία δεν στρέφεται εναντίον της Ελλάδας.

«Θυμάστε το 2014 όταν άρχισε η εισβολή της Ρωσίας; Ο στρατός ήταν πολύ αδύναμος, χωρίς εξοπλισμό, απροετοίμαστος. Έτσι ζητήσαμε από όλους τους φίλους μας να βοηθήσουν. Η Τουρκία ήταν μια από τις χώρες που μας παρείχαν πραγματική ουσιαστική βοήθεια για να ενισχύσουμε την αμυντική μας βιομηχανία», εξήγησε χαρακτηριστικά.

πρέσβηςεισβολή στο Καπιτώλιοειδήσεις τώραΡωσίαΟυκρανίαΤουρκία