Κόσμος|17.02.2022 12:18

Αυστραλία: Αυτός είναι ο 35χρονος κολυμβητής που τον κατασπάραξε ο λευκός καρχαρίας

Newsroom

Αναγνωρίστηκε ο 35χρονος κολυμβητής, τον οποίον κατασπάραξε ο λευκός καρχαρίας στα ανοικτά παραλίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Το θύμα της επίθεσης είναι ο 35χρονος Σάιμον Νέλιστ από το νότιο Σίδνεϊ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως έμπειρος κολυμβητής. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, αυτή ήταν η πρώτη τέτοιου είδους θανάσιμη επίθεση μετά από 60 χρόνια.

Ο Σάιμον, ο οποίος είναι διπλωματούχος δάσκαλος καταδύσεων κολυμπούσε στο Little Bay, ανατολικά γύρω στις 4:30 την Τετάρτη όταν του επιτέθηκε ο καρχαρίας. Θεωρείται ότι ο Σάιμον κολυμπούσε στο σημείο κάθε μέρα. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το θύμα προπονούταν για φιλανθρωπικό αγώνα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κολυμβητής είχε δημοσιεύσει πολλές υποβρύχιες φωτογραφίες, που αποκαλύπτουν ότι ήταν φανατικός λάτρης των ωκεανών. Οι Αρχές εξακολουθούν να ερευνούν το σημείο της επίθεσης για να βρουν περισσότερα λείψανα του θύματος αλλά και τον καρχαρία, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει μήκος μεταξύ 4 με 5 μέτρων.

Ο δήμαρχος του Ράντγουικ, Ντίλαν Πάρκερ, δήλωσε ότι η τοπική κοινότητα είναι συντετριμμένη από το γεγονός. «Αναμφισβήτητα αυτό έχει συγκλονίσει την κοινότητα μέχρι το μεδούλι», δήλωσε. Αναφορικά με την ύπαρξη κινδύνου σχολίασε, «υπάρχει πάντα κίνδυνος στα ανοιχτά νερά, αλλά το κύριο μήνυμα που έχουμε για την κοινότητά μας είναι ότι οι επιθέσεις καρχαριών, παρά το τραγικό γεγονός είναι εξαιρετικά σπάνιες».

Όλες οι παραλίες στο ανατολικό και νότιο τμήμα του Σίδνεϊ έχουν κλείσει για το κοινό και θα ανοίξουν ξανά την Παρασκευή, με προϋπόθεση να μην υπάρξουν νέες αναφορές ότι εθεάθη ο καρχαρίας.

καρχαρίαςΑυστραλίαεπίθεσηειδήσεις τώρα