Κόσμος|17.02.2022 20:35

Ουκρανία: Αγωνία από Έλληνες ομογενείς - «Τις τελευταίες μέρες ακούμε συνεχώς εκρήξεις»

Newsroom

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία στην οποία μένουν 120.000 ομογενείς. Οι σημερινοί βομβαρδισμοί αυξάνουν τους φόβους για γενικευμένο πόλεμο επισημαίνει μέσω του OPEN η ομογενής, Άννα Σκόλοβα, που εργάζεται ως δασκάλα σε χωριό του Ντονέτσκ.

«Φοβάμαι πολύ, όπως και όλοι μας, για να μη γίνει πόλεμος. Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Τις τελευταίες μέρες ακούμε συνεχώς εκρήξεις», σημειώνει. Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται και τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο.

Την ψυχραιμία τους προσπαθούν να κρατήσουν και οι Έλληνες ομογενείς από την άλλη πλευρά της αντιπαράθεσης. «Ανησυχούμε, αλλά δεν πανικοβαλλόμαστε», λέει η Ελένη Ντόμπρα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας που ζει στη Μαριούπολη.

Η ίδια τονίζει πως οι ομογενείς πιστεύουν στην ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης μέσω των διπλωματικών διαπραγματεύσεων. «Δεν βλέπουμε καμία όξυνση της κατάστασης εδώ, μόνο στα ΜΜΕ την ακούμε. Σήμερα είναι όλα καλά, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει», υπογραμμίζει από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Νικολάεβνα, Ελληνίδα ομογενής.

πόλεμοςΡωσίαΟυκρανίαΈλληνες ομογενείςειδήσεις τώρα