Κόσμος|22.02.2022 12:13

Ερντογάν για αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουχάνσκ από Ρωσία: «Απαράδεκτη απόφαση»

Μαρία Ζαχαράκη

Σχετικά με την κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: «Θεωρούμε αυτή την απόφαση της Ρωσίας απαράδεκτη. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τα μέρη να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική και να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο».

Την απόφαση της ρωσικής ομοσπονδίας  καταδίκασε νωρίτερα και το ΥΠΕΞ της Τουρκίας μέσα από ανακοίνωσή του μετά τις εξελίξεις.

Η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αναγνωρίσει τις λεγόμενες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ παραβιάζει τις Συμφωνίες του Μινσκ και αποτελεί σαφή παραβίαση της πολιτικής ενότητας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την απόφαση της Ρωσίας και την απορρίπτουμε. Με την ευκαιρία αυτή, τονίζουμε τη δέσμευσή μας για τη διατήρηση της πολιτικής ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και καλούμε όλα τα μέρη να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου», αναφέρει σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ αργά τη νύχτα.

Ρωσίαειδήσεις τώραΤουρκίαΟυκρανίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν