Κόσμος|04.02.2019 17:38

Προσφυγικό: Ιδού η Νάπολη με τους «1000 φόβους και τη μεγάλη καρδιά» (vid)

Αθανασία Κουλέτα

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης (αναμφίβολα μαζί και με την Ελλάδα) που έχει πληγεί πολύ από το προσφυγικό, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. 

Η πραγματικότητα μετά τον κυβερνητικό συνασπισμό της Λέγκας με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχει γίνει ακόμη πιο αβάσταχτη για τους πρόσφυγες, καθώς έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις πλοία που τους μεταφέρουν να μένουν για μέρες στη μέση της θάλασσας, επειδή η ιταλική κυβέρνηση δεν δίνει την άδεια να δέσουν σε κάποιο ιταλικό λιμάνι. 

Στην πρόσφατη περίπτωση του Sea Watch, ο Σαλβίνι του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα και οι πρόσφυγες έμειναν για μέρες ολόκληρες μέσα στο καράβι. Ωστόσο, ο δήμαρχος της Νάπολης ανέλαβε πρωτοβουλία και με δημόσιο κάλεσμά του ζήτησε από τους Ναπολιτάνους να βοηθήσουν τους επιβαίνοντες στο πλοίο. Έτσι κι έγινε. 

Τώρα, κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο με τη συμμετοχή πολιτών όλων των ηλικιών από την πόλη, στο οποίο εξηγούν πώς, παρά την απαγόρευση της ιταλικής κυβέρνησης, εκείνοι βοήθησαν τους πρόσφυγες, διδάσκοντας σε όλους μας τι σημαίνει ανθρωπιά. 

«Μπορεί να έχουμε 1000 προβλήματα στη Νάπολη, 1000 λάθη, 1000 φόβους αλλά έχουμε και κάτι μεγάλο, κάτι πολύτιμο: την καρδιά!», είναι μερικά απ' όσα λέγονται στο βίντεο και, πράγματι, οι Ναπολετάνοι αποδείχτηκαν άνθρωποι με μεγάλη καρδιά. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

εκστρατείαπροσφυγικόΝάπολη