Διπλωματικό «εμπάργκο» του Μαδούρο στις χώρες της Ε.Ε. που αναγνώρισαν τον Γκουαϊδό
NewsroomΗ Βενεζουέλα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επαναξιολογήσει τις διπλωματικές σχέσεις της με τις ευρωπαϊκές χώρες που αναγνώρισαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλας.
Το Καράκας «θα επαναξιολογήσει πλήρως τις διμερείς σχέσεις με αυτές τις κυβερνήσεις αρχής γενομένης από τώρα, έως να αποκηρύξουν τη στήριξή τους στα πραξικοπηματικά σχέδια» επισημαίνεται στο κείμενο.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ισπανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναγνώρισαν τη Δευτέρα τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, μετά την άρνηση του Νικολάς Μαδούρο να προκηρύξει προεδρικές εκλογές.
Η Ιταλία «μπλοκάρει» την αναγνώριση του Γκουαϊδό από την Ε.Ε.
Ωστόσο, η Ιταλία μπλόκαρε τη Δευτέρα δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της αναγνωρίζουν τον επικεφαλής του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της χώρας, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.
Το Reuters σημειώνει πως η αντίθεση της Ιταλίας εμπόδισε την υιοθέτηση ενιαίας στάσης από την Ε.Ε.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- «Η Κίνα κρατάει τα χαρτιά»: Τι σημαίνει η επίσκεψη του Πούτιν στο Πεκίνο αμέσως μετά τον Τραμπ
- Άγριος καβγάς Κομνηνάκα και Κωνσταντοπούλου με βαριές εκφράσεις: «Ξεφτιλισμένη» - «Οι φασίστες μιλάνε έτσι»
- Παραλίμνι: Τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων βρήκαν τόπο ανάπαυσης και στην Κύπρο
- Απίστευτη υπόθεση στην Αγγλία: Η Σαουθάμπτον αποβλήθηκε απ' τον τελικό της Championship λόγω κατασκοπείας!