Κόσμος|24.02.2022 16:12

Πόλεμος σε Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί σε νοσοκομείο από ρωσική οβίδα, λέει το Κίεβο

Newsroom

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 10 τραυματίστηκαν όταν ρωσική οβίδα έπληξε νοσοκομείο στο Βουχλεντάρ στο Ντονιέτσκ στην ανατολική Ουκρανία. Όπως μεταφέρει ο Guardian, μεταξύ των τραυματιών φέρονται να είναι έξι γιατροί.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει 203 επιθέσεις από το πρωί ενώ οι μάχες συνεχίζονται σχεδόν σε όλη την επικράτεια της χώρας, αναφέρει το Reuters.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

Σε μια ξεχωριστή ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, που εκδόθηκε στις 14:00 τοπική ώρα, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα ρωσικό ελικόπτερο Κ-52 και τρία ελικόπτερα κοντά στο Γκοστόμελ καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Κιέβου, κοντά στη Μεζιχίρια.

Οι μάχες συνεχίζονται στο Λουχάνσκ, καθώς «ο εχθρός συνεχίζει να υφίσταται απώλειες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κιέβου. Ενώ αναφέρεται ότι «οι συνοριοφύλακες μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την NMU κρατούν την άμυνα και αποκρούουν τις επιθέσεις». Στην περιοχή της Οδησσού, 10 στρατιωτικοί λέγεται ότι τραυματίστηκαν από θραύσματα κατά τη διάρκεια επίθεσης.

Ουκρανίαπόλεμοςβομβαρδισμόςειδήσεις τώραΡωσία