Κόσμος|24.02.2022 22:16

Πόλεμος σε Ουκρανία: 57 νεκροί και περισσότεροι από 160 τραυματίες την πρώτη ημέρα λέει το Κίεβο

Newsroom

Τραγικός είναι ο απολογισμός της πρώτης ημέρας από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Όλε Λιάσκο, 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 169 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε όλη τη χώρα σε τουλάχιστον 203 επιθέσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας πρόσθεσε ξεχωριστά ότι συνεχίζονται σφοδροί βομβαρδισμοί στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ. Οι ουκρανικές αρχές παραδέχτηκαν ότι έχασαν εδάφη στη Χερσώνα και πως ο πολεμικός σταθμός του Τσερνομπίλ, έπεσε το απόγεμα στα χέρια των Ρώσων στρατιωτών.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

Παράλληλα ο ΟΗΕ και η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην Ουκρανία και έχουν μεταφερθεί σε Ρουμανία και Μολδαβία.

Πετύχαμε όλους τους στόχους μας λέει η Ρωσία: «Καταστρέψαμε 83 ουκρανικούς στόχους»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ότι πέτυχε όλους τους στόχους είχαν τεθεί για την πρώτη ημέρα της επιχείρησης στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε τα ξημερώματα. Η Μόσχα επιβεβαίωσε επίσημα ότι οι δυνάμεις του έχουν εισέλθει στην Ουκρανία από την Κριμαία και τόνισε ότι έχουν διευρυνθεί τα εδάφη των ρωσόφωνων κατά 6 - 8 χιλιόμετρα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ επιβεβαίωσε ότι τα ρωσικά χερσαία στρατεύματα προχώρησαν προς την πόλη Χερσώνα βορειοδυτικά της χερσονήσου της Κριμαίας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε συνολικά 83 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και αεροπορικές βάσεις. Ανάμεσά τους γνωρίζουμε ότι βρίσκεται το αεροδρόμιο Αντόνοφ λίγο έξω από το Κρεμλίνο και η περιοχή του Τσερνόμπιλ. Όπως μετέδωσε στο OPEN ο Θανάσης Αυγερινός, σύμφωνα με τη Μόσχα όλα τα ουκρανικά λιμάνια είναι κλειστά ενώ έχουν καταρριφθεί τουλάχιστον ένα ουκρανικό ελικόπτερο δύο Σουχόι και τέσσερα Μπαϊρακτάρ.

ειδήσεις τώραπόλεμοςΡωσίαΟυκρανία