Πόλεμος Ουκρανία: Σε κλοιό ρωσικών δυνάμεων το Κίεβο
NewsroomΗ φρίκη του πολέμου επέστρεψε στην Ευρώπη από το ξημέρωμα της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου. Ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση για την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από τη Ρωσία, οι δυνάμεις της Μόσχας βρίσκονται έξω από το Κίεβο.
Την ίδια ώρα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι εμφανίστηκε έτοιμος να διαπραγματευθεί τους όρους παράδοσης στη Ρωσία, όπως αυτοί τέθηκαν χθες, από το Κρεμλίνο, ενώ σε δραματικούς τόνους υποστήριξε πως οι Δυτικοί άφησαν την Ουκρανία να πολεμάει μόνη της.
Παράλληλα, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας εκτίμησε πως η Ρωσία θα επιτεθεί σήμερα με τεθωρακισμένα στο Κίεβο, και ανέφερε πως σήμερα θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου.
Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται αργότερα σήμερα να φτάσουν σε περιοχές ακριβώς έξω από το Κίεβο, αφού η ουκρανική πρωτεύουσα και άλλες περιοχές βομβαρδίστηκαν νωρίτερα σήμερα με πυραύλους.
Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το Live blog του ethnos.gr:
- Η νέα κόντρα του Δένδια με τον Μητσοτάκη, η αναβολή της μομφής που σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ και το διάβημα της Αθήνας με την «άδεια» του Νετανιάχου
- Ζει και βασιλεύει το «φακελάκι» στο ΕΣΥ παρά το ιδιωτικό έργο των γιατρών - Γιατί δε μειώθηκε
- Η στρατηγική του Μαξίμου απέναντι στα νέα κόμματα - Πώς «διαβάζουν» το νέο σκηνικό στην κυβέρνηση
- ΗΠΑ - Ιράν: Η ώρα της διπλωματίας σε έναν πόλεμο αντοχών