Κόσμος|25.02.2022 12:52

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Αυτό που ζούμε είναι τυραννία» - Δεκάδες άνθρωποι αναχωρούν για να συναντήσουν τους συγγενείς τους

Newsroom

Από στιγμή σε στιγμή αναχωρούν για την Ουκρανία δεκάδες πολίτες από τη χώρα που βρίσκονται στην Ελλάδα προκειμένου να βρουν τις οικογένειες τους και να είναι τουλάχιστον όλοι μαζί, όπως δηλώνουν. Στο σημείο όπου είναι συγκεντρωμένοι βρέθηκε και η κάμερα του OPEN TV.

«Φοβόμαστε πολύ, κλαίγαμε όλη τη νύχτα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Θέλω να πάω να δω τα τρία μου παιδιά. Μόνο αυτό το λεωφορείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε», είπε μία γυναίκα στους δημοσιογράφους μιλώντας αγγλικά.

«Δεν περιμέναμε πως θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Έχω επίσης οικογένεια στη Ρωσία. Θα σκεφτούμε καλά να πάμε στο εξωτερικό, σε κάποια άλλη χώρα. Πιστεύω στην Ουκρανία και θέλω να ζήσω εκεί. Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο, αυτό που ζούμε είναι τυραννία. Γνωρίζω αρκετούς Ουκρανούς που έχουν πάει να πολεμήσουν», συμπλήρωσε.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το Live blog του ethnos.gr

Μία άλλη γυναίκα που μίλησε στην κάμερα του OPEN δήλωσε με τεράστια αγωνία πως θέλει να πάει στην Ουκρανία ώστε να βρει την έγκυο οκτώ μηνών κόρη της. «Όλη μέρα είναι στο υπόγειο και ακούνε σειρήνες. Μιλάμε συνέχεια στο viber ευτυχώς. Όλα είναι στα χέρια του Θεού. Ο Πούτιν είναι φονιάς, δεν θα σταματήσει. Αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι», πρόσθεσε.

ειδήσεις τώραπόλεμοςΟυκρανίαΡωσία