Κόσμος|25.02.2022 19:54

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει περισσότερα στρατεύματα στην ανατολική Ευρώπη

Newsroom

Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα αναπτύξουν περισσότερα στρατεύματα στην ανατολική Ευρώπη εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Σε κοινή δήλωσή τους, οι 30 ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ ανέφεραν: «Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μπαράζ ψεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης».

Η δήλωση έρχεται μετά την τηλεδιάσκεψη κορυφής υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ, Οι χώρες της Βορειοατλαντικής συμμαχίας δήλωσαν ότι η Μόσχα είπε ψέματα για τις προθέσεις της.

«Πραγματοποιούμε τώρα σημαντικές πρόσθετες αμυντικές αναπτύξεις δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας», ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς να δωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προμηθεύσει την Ουκρανία με περισσότερα όπλα

Ο Στόλτενμπεργκ σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ανέφερε ότι στόχος της Ρωσίας είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση στο Κίεβο, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα περιοριστεί στην Ουκρανία.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι η συμμαχία αναπτύσσει για πρώτη φορά στην ιστορία δύναμη ταχείας αντίδρασης και πως θα συνεχίσει να προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία, μεταξύ αυτών και αντιαεροπορικά συστήματα.

«Για πρώτη φορά αναπτύσσουμε τη δύναμη ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της συλλογικής άμυνας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου. Πρόκειται για μία μεγάλη δύναμη ετοιμότητας που περιλαμβάνει χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες ειδικές μονάδες δυνάμεων που μπορούν να αναπτυχθούν με ταχύτητα όποτε και όπου κριθεί απαραίτητο.

«Ο κόσμος θα καταστήσει τη Ρωσία και τη Λευκορωσία υπεύθυνες για τις ενέργειές τους» δήλωσε, ενώ αναφορικά με τα στενλα των Δαρδανελλίων σημείωσε ότι ουδέποτε υπήρξε αίτημα προς την Τουρκία να τα κλείσει.

ΟυκρανίαΝΑΤΟειδήσεις τώραπόλεμοςΡωσία