Κόσμος|26.02.2022 15:51

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πλοίο ιαπωνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από ρουκέτα στη Μαύρη Θάλασσα

Newsroom

Πλοίο ιαπωνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από ρουκέτα ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Ουκρανίας, στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκε ελαφρά ένα από τα 20 μέλη του πληρώματος. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανέφερε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Όπως μεταδίδουν οι Japan Times, ένα φορτηγό πλοίο που ανήκε σε ιαπωνική εταιρεία χτυπήθηκε από ρουκέτα όπως ανακοίνωσε εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών στη δυτική Ιαπωνία.

Το φορτηγό πλοίο Namura Queen, που έχει κατασκευαστεί στον Παναμά, υπέστη ζημιές και ένας από τους 20 Φιλιππινέζους του πληρώματος τραυματίστηκε στον ώμο του, χωρίς να απειλείται η ζωή του, σύμφωνα με την εταιρεία που εδρεύει στο Ιμαμπάρι, στη νομαρχία Εχίμε. Το πλοίο κατευθύνθηκε στην Τουρκία, όπου θα εκτιμηθούν οι ζημιές σύμφωνα με την εταιρεία.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το live blog του ethnos.gr

Οι αρχές της Ουκρανίας δήλωσαν ότι η ρουκέτα εκτοξεύθηκε από ρωσικές δυνάμεις, ωστόσο η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητη πηγή.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά σε λιμάνι στην περιοχή της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, σε ύδατα που τα πλοία είχαν προειδοποιηθεί να αποφεύγουν.

Σύμφωνα με την ιαπωνική πηγή, το Namura Queen δεν γνώριζε την αρχική προειδοποίηση και χτυπήθηκε από τον πύραυλο όταν προσπάθησε να κινηθεί εκτός της οριοθετημένες περιοχής. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να δέσει στο λιμάνι και να φορτώσει σιτηρά.

Η εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών ειδοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τη φιλιππινέζικη εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο ότι το πλοίο είχε υποστεί ζημιά από πύραυλο. Αυτό είναι το τρίτο μη στρατιωτικό πλοίο που έχει χτυπηθεί από την έναρξη της εισβολής.

ΟυκρανίαΡωσίαπλοίοπόλεμοςειδήσεις τώρα