Κόσμος|27.02.2022 19:00

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Στόχος μας η εδαφική ακεραιότητα

Newsroom

Nέες δηλώσεις από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, λίγες ώρες πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στις συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, που θα ξεκινήσουν το πρωί της Δευτέρας, 28 Φεβρουαρίου, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Όπως σημείωσε ο ουκρανός πρόεδρος, οι συνομιλίες με τον ηγέτη της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ήταν «πολύ ουσιαστικές». Επιπλέον, γνωστοποίησε την επιθυμία του, να μην μετακινηθούν στρατεύματα από τη Λευκορωσία στην Ουκρανία, για την οποία και πήρε τη σχετική διαβεβαίωση από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας. Τέλος, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσθεσε ότι, όλες οι πλευρές, οφείλουν να ενεργούν ρεαλιστικά προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, και διευκρίνισε ότι, στόχος της Ουκρανίας, είναι η εδαφική της ακεραιότητα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ουκρανός πρόεδρος εξήγησε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε ευκαιρία  για να εξασφαλίσει την ειρήνη για τη χώρα του. «Δεν πιστεύω πραγματικά στην έκβαση της συνάντησης, αλλά ας προσπαθήσουμε, ώστε αργότερα ούτε ένας πολίτης της Ουκρανίας να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι, ως πρόεδρος, προσπάθησα να σταματήσω τον πόλεμο, όταν υπήρχε έστω και μια μικρή, αλλά υπαρκτή ευκαιρία», πρόσθεσε. 

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr

πόλεμοςΛευκορωσίαΟυκρανίαΒολοντιμίρ ΖελένσκιΡωσίαειδήσεις τώραΑλεξάντερ Λουκασένκο